'Investeren in robots verdient zichzelf terug' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Investeren in robots verdient zichzelf terug’

Fanuc Integrex bij Lacom (foto: Rolan Robotics).

Door gebruik te maken van productierobots kunnen bedrijven in de maakindustrie hun productieprocessen en -automatisering eenvoudig naar een hoger plan tillen. Rolan Robotics laat op de TechniShow een breed assortiment robotarmen zien, die geschikt zijn voor automatisering in de metaalindustrie.

Door het gebruik van onder meer sensortechniek op de lastoorts, komt er vanuit de markt steeds meer vraag naar robots die geschikt zijn om hogere hanteergewichten te verwerken.

Sensortechniek

Paul Barendse, hoofd verkoop bij Rolan, is blij met deze ontwikkeling. Als er offline geprogrammeerd wordt, is het namelijk noodzakelijk om het verschil tussen de virtuele en de werkelijke wereld te detecteren door middel van senortechniek. “Tolerantie op de monodelen van het product, de  opspanning van de onderdelen in mal, maar ook statische doorbuiging zijn hierbij de belangrijkste redenen van maatafwijkingen.”

Rolan Robotics geeft aan een onafhankelijk leverancier van lasrobots, snijrobots en handling robots te zijn. Het leveringsprogramma bestaat ondermeer uit lasrobots van het merk OTC en handling robots van de merken OTC, Stäubli en Fanuc.

Nieuwe OTC-robotarm

OTC Daihen komt met een nieuwe generatie OTC-robotarmen op de markt, waarbij de payload standaard met 2 kg wordt verhoogd.

Tijdens de beurs toont de leverancier uit Zwaag onder andere de nieuwe FD-B6 robot met 6 kg hanteergewicht.

Cobots

Rolan Robotics heeft dit jaar twee nieuwe Cobots toegevoegd aan haar productassortiment. Het instapmodel, de Aubo-cobot is geschikt voor simpele handlingtoepassingen. Zijn grote broer, de Techman-robot, is standaard uitgerust met geavanceerde cameratechniek, om zelf bijvoorbeeld onderdelen van een band of uit een bak op te pakken.

‘Zware jongen’

Op de stand staat ook ‘live’ een Fanuc handlingrobot met een hanteergewicht van 700 kg. Deze ‘zware jongen’ presenteert de bezoekers verschillende mogelijkheden in robotica.

Rolan Robotics: Hal10, stand C010.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven