Ga naar hoofdinhoud

Indutrade neemt SKS over

Indutrade Benelux uit Uithoorn heeft een overeenkomst getekend om alle aandelen van technisch handelsbedrijf SKS uit Waalwijk over te nemen. SKS (foto) is gespecialiseerd in procescomponenten voor de hygiënische procesindustrie. Het brede productaanbod omvat afsluiters, buizen, pompen, filters en warmtewisselaars van verschillende merken.

De technische handelsonderneming SKS levert aan afnemers in binnen- en buitenland, die vooral actief zijn in de voedingsmiddelen- en de farmaceutische markt.

Door uitgebreide technische expertise in klantentoepassingen vervult het bedrijf daarbij de rol van gespecialiseerde gesprekspartner en adviseur bij het samenstellen van specifieke, vaak complexe productielijnen.

Het Waalwijkse bedrijf heeft verkoopkantoren in Drachten, het Belgische Berchem en het Duitse Dortmund. SKS heeft een jaaromzet van ongeveer 35 miljoen euro en heeft 50 medewerkers in dienst.

Duurzame groeimarkten

De voedingsmiddelen- en farmaceutische sector worden gezien als duurzame groeimarkten.

Belangrijke drivers in deze markten zijn: de groeiende en vergrijzende bevolking, strengere regelgeving (waardoor de vraag naar kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid toeneemt) en een toenemende aandacht voor duurzaamheid (door vermindering van afval en minimalisering van energie- en waterverbruik).

Dit zijn ontwikkelingen waarop SKS met haar productaanbod optimaal kan inspelen.

CEO Toine Uijttewaal van SKS is enthousiast over de overname door Indutrade. “SKS is 25 jaar geleden gestart vanuit het familiebedrijf Siersema Groep. In de periode onder eigenaarschap van Nobel Capital Partners heeft SKS belangrijke stappen in haar ontwikkeling gezet. Door de overname door Indutrade kan SKS verder bouwen aan haar marktpositie op lange termijn.”

Indutrade Benelux

Indutrade Benelux is een 100% dochter van Indutrade AB. Dit is een Zweeds beursgenoteerd fonds, bestaande uit zo’n 200 zelfstandig opererende techniek bedrijven. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

Indutrade wil groeien met bedrijven waarin technische expertise en klantgerichtheid centraal staan. Het decentrale bedrijfsmodel van Indutrade vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Nobel Capital Partners

Nobel Capital Partners uit Amsterdam, waartoe SKS behoorde, is een investeringsmaatschappij, gericht op middelgrote Nederlandse bedrijven. De investeerder heeft een actieve betrokkenheid en een focus op het ondersteunen van ondernemers bij de realisatie van hun groeiambities en het verder professionaliseren van hun ondernemingen. In het portfolio zit onder meer reisaanbieder Oad.

(Van links naar rechts:) Ard Vermeulen (Indutrade Benelux), Robert-Jan Broekhuijsen (Indutrade Benelux), Pieter Schroeder (Nobel Capital), Robert Timmer (Indutrade Benelux), Jan Siersema (mede-oprichter SKS), Toine Uijttewaal (CEO MD SKS) en Maaike Hapers-Nooren (FD van SKS) (foto: Indutrade Benelux).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven