Individuele grijpervingers van aluminium en roestvast staal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Individuele grijpervingers van aluminium en roestvast staal

De speciale holle of roosterstructuur (links) levert bij Schunk eGRIP-vingers van metaal een gewichtsbesparing tussen 10 en 50 procent op. (foto's: Schunk)
Schunk breidt het 3D-designwebtool Schunk eGRIP verder uit: behalve individuele grijpervingers van polyamide kunnen gebruikers op www.egrip.schunk.com nu ook vingers van aluminium en roestvast staal in minder dan 15 minuten configureren en bestellen. Door de speciale lichtgewichtconstructie zijn metalen eGRIP-vingers tot 50 procent minder zwaar.
De gebruiker dient enkele gegevens in te voeren en de werkstukgegevens als STEP- of STL-bestand te uploaden. Vervolgens produceert de licentievrije webtool binnen enkele seconden individuele grijpervingers met de optimale 3D-contour en een gedetailleerde offerte met prijs en levertijd. Behalve de tot nu toe beschikbare vingers van polyamide 12 (PA 2200 of 2201) zijn nu ook vingers van aluminium (AlSi10Mg) en roestvast staal (1.4404) beschikbaar.
Naast vingers van polyamide kunnen nu ook vingers van aluminium en roestvast staal worden besteld.

Lichtgewichtconstructie

Om het gewicht op het Tool-Center-Point te verlagen, hebben de vingers van aluminium en roestvast staal standaard een holle structuur of roosterstructuur. Ten opzichte van conventioneel geproduceerde grijpervingers levert dit een gewichtsbesparing tussen 10 en 50 procent op. Dit effect is vooral duidelijk bij roestvast staal. Schunk heeft het bestelproces voor de nieuwe uitvoeringen uitgebreid met tal van mogelijkheden: wie de grijpervingers niet direct wil bestellen, kan het automatisch opgeslagen aanbod met het configuratienummer op een later tijdstip opnieuw opvragen, bewerken of per e-mail aanvragen om het aan de afdeling inkoop door te geven. De buitencontour van de gegenereerde modulen, bestaande uit grijper, opzetklauw en werkstuk zijn gratis te downloaden in een STL-bestand en kunnen direct voor het bouwen van de installatie worden gebruikt. Eenmaal geplaatste bestellingen kunnen op elk moment opnieuw worden geplaatst of aangepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven