Nieuws

Impact financiële crisis op metaalindustrie

De media staan bol van nieuws over de financiële crisis. Ook de metaalindustrie ondervindt daarvan de lasten; niet alleen door een sterk gedaalde vraag, maar ook door een rigide financieringsbeleid door banken.

De gevolgen van de crisis voor de metaalindustrie, de rol van banken en de hierdoor toenemende belangstelling voor automatisering, herscholing en revisie van met name plaatverwerkende machines werden behandeld tijdens de meest recente Vimag-forumdisscussie.

 

De metaalmarkt vraagt om vijfassige bewerkingscentra die ook moeilijke materialen precies, snel, hoogdynamisch en met een hoge capaciteit kunnen verspanen. Metaal Magazine toog naar machinebouwer Alzmetall. Al een aantal jaren is de portaalmachine GS 1000 hét paradepaardje van deze Duitse machinefabriek.

 

 

World Application Center

Eind januari was Metaal Magazine aanwezig bij de ‘take-off’ van het nieuwe World Application Center (WAC) van GF AgieCharmilles in Schorndorf (D). Tijdens de feestelijke opening kwam onder andere de nieuwe ‘Linearzelle’ van AgieCharmilles in actie.

 

Trulaser
Een TruLaser Tube 5000-buislaser in combinatie met een robot. Voor Trumpf Nederland is deze vorm van automatisering rond een buislaser, zoals gerealiseerd bij Wolswinkel-Lasertech in Renswoude, in ieder geval de eerste in haar soort.

 

Als je wilt innoveren in de galvanische industrie, dan kan dat. Dat is de boodschap van drie presentaties georganiseerd over galvaniseren op de dag van de oppervlaktetechnologie. De hardverchroommachine Gammat helpt problematiek rond chroom 6 oplossen; pulse-reverse elektrochemie voorziet moeilijk te galvaniseren producten toch van een deklaag en processimulaties van het Belgische Elsyca maken testruns overbodig.

 

Metavak
De Metavak 2009 is in aantocht. Dit keer in Hardenberg, thuisbasis van het Evenementenhal-concept. Deze vakbeurs voor de verspanende en niet-verspanende industrie viert op 24, 25 en 26 maart 2009 haar eerste lustrum.

 

Van 17 tot en met 20 maart 2009 vindt de tiende editie van de Demoweek plaats. Zeven toonaangevende leveranciers laten de bezoekers zien wat er vandaag én in de toekomst mogelijk is op het gebied van efficiency in en rondom de metaalbewerking.

 

Overleven in crisis
Volgens prof. dr. Henk Volberda, hoofd van de ‘Rotterdam School of Management’, overleven bedrijven de economische crisis in ieder geval niet door alleen maar te focussen op kostenbesparing en investeringen in machines en mensen op de lange baan te schuiven. “Bedrijven die een crisis het best doorstaan zijn ambidexter: ze hebben zowel oog voor kostenbeheersing als innovatiekracht.”

 

‘Nauwkeurig en betrouwbaar’, dat zijn voor directeur Louis Wilbrink van Gerimex in Hengelo (O) de trefwoorden bij de draad- en zinkvonkmachines van Sodick. Twee essentiële voorwaarden voor zowel een hoogwaardig product als een ongestoord proces met betrouwbare levertijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven