IJmond Werkt! en Haprotech bieden lasopleiding • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

IJmond Werkt! en Haprotech bieden lasopleiding

Joost van Loon (rechts) en Raymond Brand (2e van links) tekenen de overeenkomst onder toeziend oog van adviseurs werkgeversdiensten van IJmond Werkt! Pieter Schoonderbeek (links) en Hans Peters (2e van rechts)

IJmond Werkt! en Haprotech zijn sinds maandag 16-1 een unieke samenwerking gestart. Werkzoekenden vanuit een bijstandssituatie en statushouders met een vluchtelingenachtergrond krijgen de kans om opgeleid te worden tot lasser. Het traject bestaat uit drie fases; de lasopleiding, een proefplaatsing van maximaal twee maanden (dit alles nog met behoud van uitkering) en aansluitend een contract bij HTU, het uitzendbureau van Haprotech.

Het betreft een pilot waardoor 3 x 5 personen deze opleiding de komende tijd kunnen volgen. De eerste vijf kandidaten staan al te trappelen om aan de slag te gaan. Een eerdere proef van deze opzet met een groep Syrische vluchtelingen bleek een groot succes waardoor is besloten om dit concept aan meer mensen aan te bieden.

Kan iedereen zomaar instromen? Nee, er wordt een zware selectie gehouden. Enige laservaring of ervaring in de metaal is één van de eisen waar kandidaten aan moeten voldoen en geïnteresseerden worden getest, ze moeten lasproeven maken en er zullen twee selectiegesprekken plaatsvinden. Vanwege de baangarantie die aan het traject vastzit, wordt er het één en ander van geïnteresseerden gevraagd waaronder motivatie en volledige inzet.

Maandag 16-1 jongstleden tekenden Joost van Loon, interim directeur van IJmond Werkt! en Raymond Brand, Manager Opleidingen en Consultancy bij Haprotech Lasopleidingen, de overeenkomst die de samenwerking officieel maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven