IHC stelt spangereedschap automatisch in • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

IHC stelt spangereedschap automatisch in

Staalmach in Almelo heeft voor IHC Lagersmit opspangereedschap ontwikkeld en vervaardigd voor een draaifreescentrum. Het spangereedschap wordt door een speciale instelunit buiten de machine automatisch op de wisselende diameters van de te bewerken ringen afgesteld.

Inmiddels zijn bij IHC Lagersmit drie automatische cellen operationeel, waarbij een robot die de handling van de producten vanuit een productenmagazijn voor zijn rekening neemt. De eerste twee cellen zijn opgebouwd rond een DMG CTX510 draaimachine en rond een DMG CTX gamma 1250 draaimachine met freeskop. De opspanning van de producten op de pallets wordt hier echter handmatig uitgevoerd.

 

Automatisch afstemmen

Bij de derde en nieuwste cel, voor ringen en opgebouwd rond een DMC 80 FD Duoblock draaifreescombinatie van Deckel Maho met twee wisseltafels, is de automatisering nog een graadje verder opgevoerd. Naast het opspangereedschap heeft Staalmach hiervoor ook een bestuurbare instelunit ontwikkeld die de positie van de spanstations automatisch afstemt op de diameter van de te bewerken ring. De instelunit staat opgesteld naast de robot en wordt vanuit dezelfde software aangestuurd.

 

In een volgend nummer  van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over het automatisch opspannen bij IHC. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven