Ga naar hoofdinhoud

Hypertherm HDi voor dun rvs

Hypertherm toonde op de EuroBlech 2012 diverse noviteiten waaronder de nieuwe HyDefinition Inox-technologie (HDi) voor het snijden van dun roestvast staal, de introductie van de Maxpro 200 en een HyIntensity-fiberlasersysteem met een vermogen van 3 kW. Met name de nieuwe HDi-technologie voor dun roestvast staal trok veel belangstelling.

Met HDi voor de HPRXD-systemen van Hypertherm is de HyDefinition-plasmatechnologie nu ook beschikbaar voor dun roestvast staal met een dikte van tussen de 3 mm en 6 mm. Vooral op het gebied van snijkwaliteit, snijsnelheid en levensduur van slijtdelen worden grote stappen gezet. Bestaande HPRXD-installaties kunnen eenvoudig worden voorzien van een nieuwe set HDi-slijtdelen op 60 ampère.

 

Hypertherm HPRXD HDi voor dun roestvast staal

Dankzij een speciaal gevormde nozzle voorzien van de Hypertherm ‘shield technology’ en een speciale flow van het beschermingsgas kan er snel gesneden worden in dun roestvast staal (foto: Hypertherm)

 

Op onderstaande video is te zien hoe eenvoudig, snel en er toch met een mooie snede gesneden kan worden in dun roestvast staal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven