Ga naar hoofdinhoud

Hurco voor complexe producten

Sluiter Techniek in Opheusden heeft sinds anderhalf jaar een Hurco VMX 42t. Deze drie-assige machine is voorzien van een optionele vierde en vijfde as, waardoor er complexe producten gemaakt kunnen worden in combinatie met een groot bereik.

“Met de Hurco maken we vooral nauwkeurig werk, enkelstuks, kleine series, grote series en prototyping,” legt Hendrik Sluiter van Sluiter Techniek uit. “Door de vele enkelstuks producten halen we het maximale uit de besturing. Daarom is de machine qua software voorzien van alle denkbare opties, zoals DXF en 3D inlezing, aansluiting op netwerk, invoegen van ISO data in de dialoogbesturing, etcetera. We willen in principe alles kunnen bewerken wat binnen het bereik van de machine past.”

 

Hurco VMX 42t bij Sluiter Techniek

Frank Smets (links) en Hendrik Sluiter (rechts) bij de Hurco 42t, waarop vooral nauwkeurige en complexe producten worden gemaakt (foto’s: Paul Quaedvlieg). Voor meer foto’s van Sluiter Techniek klik hier.

 

Het vijf-assig programmeren gebeurt volledig in de WinMax dialoogbesturing. Voor simultaan frezen wordt er gebruik gemaakt van het CAD-CAM systeem  van OneCNC. “Je moet als het ware om het product heen denken,” verduidelijkt Sluiter. Het werkbereik van de VMX 42t is 1060 mm (X) bij 610 mm (Y) bij 610 mm (Z). Om snel en nauwkeurig te kunnen werken beschikt Sluiter over een nulpuntspansysteem, een Renishaw gereedschaps-meetsysteem en automatische 3D productmeting.

 

De spil van de Hurco VMX 42t draait maximaal 12.000 toeren en heeft een vermogen van 18 kW. De gereedschapsopname is van het type SK40. Het gereedschapsmagazijn heeft plaats voor 24 gereedschappen, die bij Sluiter altijd maximaal gevuld is. Sluiter gebruikt vooral de gereedschappen van Seco Tools (waaronder de high feed frezen) en heeft hier goede ervaringen mee.

 

Matrijzenbouw

Binnen het bedrijf van de familie Sluiter zien we nog een aantal voorbeelden van waartoe Hendrik Sluiter en zijn Hurco in staat zijn. Zo staat er een spuitgietmachine, waarvan de matrijzen en de opname van de robot (voor het uitpakken van de producten) geheel op de Hurco zijn gemaakt. “De matrijs heeft een nauwkeurigheid van 0,01 mm,” legt Sluiter uit. “Deze nauwkeurigheden halen wij zowel in roestvast staal, gereedschapsstaal, aluminium en kunststof.”

Steeds meer uitbesteders willen het verspanen bij één bedrijf neerleggen. Daarom overweegt Sluiter om ook nog een CNC-draaibank aan te gaan schaffen. “We hebben nu al snelle doorlooptijden, van enkelstuks tot serieswerk. Met de aanschaf van een CNC-draaibank kunnen we onze klanten nog meer service bieden.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven