Hurco sluit boekjaar goed af • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hurco sluit boekjaar goed af

Hurco GmbH, gevestigd te Landsham (D), heeft het boekjaar 2009 positief afgesloten, ondanks de malaise in de metaalindustrie. Hurco kon dit realiseren door het productaanbod fors uit te breiden.

Volgens Gerhard Kohlbacher zijn er, naast de reeds langer bestaande VMX-t series, drie redenen voor het succes van het bedrijf. “Als eerste de uitbreiding van onze draaibankserie, waaronder de draaibanken met aangedreven gereedschappen. Daarmee werd een duidelijk lagere teruggang bereikt.”

 

Uitbreiding

“Als tweede reden voor een positief jaar is de forse uitbreiding op het gebied van vijf-assige bewerkingscentra,” legt Kohlbacher uit. “Het productpallet werd met zes modellen met vijf geïntegreerde assen voor vijfzijdige bewerking in één opspanning én 5-assige simultaanbewerking uitgebreid.”

 

Hurco EMO

De allernieuwste telg uit de doorontwikkelde draaibankenreeks, de TMX8MYS met aangedreven gereedschappen, Y-as en subspindel maakte op de EMO 2009 haar Europese introductie (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Als derde reden noemt Kohlbacher de introductie van volkomen nieuwe producten zoals de pendelmachine VTX-Z en de twee type portaalmachines DCX 22 en 32. “Daarmee komen wij in het segment grote metaalbewerkingsmachines met een bereik van 3,2 m in de X-as en 2,1 m in de Y-as. Samen met de WinMax besturing een ideale combinatie.”

 

Voor 2010 kondigt Hurco nieuwe type machines aan zowel op het gebied van frezen als draaien. Hurco GmbH heeft een Nederlandse vestiging in Tegelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven