Hurco introduceert portaalfreesmachine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Hurco introduceert portaalfreesmachine

Hurco introduceert de DCX22 portaalfreesmachine en breidt hiermee het machineaanbod wederom uit met een nieuw type bewerkingsmachine. Vorig jaar kwam Hurco met een pendelfreesmachine van het type VTZX, naast de bestaande frees- en draaibanken.

Deze portaalfreesmachine, met een eigen massa van 21000 kg, heeft een werkbereik van 2200 mm x 1700 mm x 750 mm (X,Y,Z). Portaalfreesmachines worden over het algemeen ingezet bij het verspanen van onder andere grote matrijzen, stempels, onderdelen voor de vliegtuigindustrie, de machinebouw en energiesector. De tafel is belastbaar tot 6000 kg en de 18 kW hoofdaandrijving heeft een aandrijfkoppel van 285 Nm bij 600 tpm.

 

Hurco

De eerste Hurco DCX22 wordt binnenkort in Duitsland in bedrijf genomen (foto: Hurco)

 

De zware C-frame constructie biedt grote stabiliteit en er zijn ijlgangen mogelijk tot maximaal 24 m/min in alle assen. Natuurlijk wordt ook deze DCX22 portaalfreesmachine voorzien van de geheel in Nederlandse tekstdialoog te programmeren Hurco WinMax CNC-besturing. Een aansturing via CAD-CAM is tevens standaard aan boord van deze besturing, waardoor tot vijfassig simultaan freeswerk mogelijk is. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven