Herstel lijkt te stabiliseren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Herstel lijkt te stabiliseren

Het voorzichtige herstel dat het mkb-metaal in het laatste kwartaal van 2010 inzette, lijkt in het eerste kwartaal van 2011 te stabiliseren. Ondernemers in het mkb-metaal zijn over de gehele linie in het eerste kwartaal positief, maar wel in dezelfde mate als drie maanden geleden. De stijgende lijn is niet verder doorgezet.

De werkgelegenheid in de sector is opnieuw toegenomen. Maar dit geldt ook voor het aantal vacatures dat toeneemt en daarmee de druk op de arbeidsmarkt. Bij de beoordeling van de orderportefeuilles scoorden exportorders twee jaar lang beter dan binnenlandse orders; dat is nu veranderd.

 

Bedrijfsresultaat minder positief

De bedrijfsresultaten worden over het eerste kwartaal minder positief gewaardeerd, terwijl de verwachting voor het tweede kwartaal juist weer beter is. En, net als vorig kwartaal, maakt ook nu ongeveer de helft van de bedrijven winst. Overigens blijven de verschillen tussen de diverse sectoren in het mkb-metaal groot. Dit blijkt uit de resultaten van de Economische Barometer van de Koninklijke Metaalunie over het eerste kwartaal van 2011.

 

Lees meer hieronder in het persbericht van de Metaalunie:

 

doc bestand  Economische barometer 1e Kwartaal 2011

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven