Ga naar hoofdinhoud

Hermle op EMO: ‘Alles uit één hand’

Powerskiving combineert frezen en rotatiebewerken, hier op de Hermle C 42 (foto: Hermle).

Hermle laat op de EMO in september zien waar het motto ‘Alles uit één hand’ voor staat: drie volledig uitgeruste automatiseringsoplossingen en een bewerkingscentrum voor frezen/draaien. Alle machines demonsteren, aldus het bedrijf, de technologische voordelen van de Hermle-producten met diverse interessante bewerkingen.

De bewerkingscentra van Hermle in de High-Performance-Line en Performance-Line worden toegepast in de meest uiteenlopende branches die precieze, hoogwaardige en langdurig nauwkeurige machines nodig hebben.

Het tekort aan vakmensen en ook de economische druk om gebruik te maken van geautomatiseerde systemen zijn de laatste jaren behoorlijk toegenomen.

Hermle AG voorzag deze ontwikkeling en heeft daarvoor al vroeg een eigen automatiseringsdochter opgericht: Hermle Systemtechnik GmbH.

Het automatiseringsaandeel is inmiddels gegroeid tot meer dan 50%. Daarom ligt de nadruk op de EMO ook op het gebied van automatisering en digitalisering.

3 benaderingen

In Hannover worden 3 verschillende benaderingen getoond: zowel voor een breed scala aan onderdelen als voor de betrouwbare en economische productie van hoogwaardige componenten.

RS 05-2 aan een C 12

Het RS 05-2 robotsysteem is aangepast aan een C 12 – voor werkstukken tot 10 kg.

Deze opstelling is dus voor werkstukken tot 10 kg met gelijktijdige opslag van hoge en individuele onderdelen in een groot aantal opslagmodules.

RS 1 aan een C 250

Het RS 1 robotsysteem is aangepast aan een C 250, voor werkstukken tot 15 kg.

Dit geheel kan flexibel werkstukken tot 15 kg en pallets tot 60 kg grijpen, klemmen en opslaan. Dit biedt maximale flexibiliteit met een zeer hoge procesbetrouwbaarheid, stelt Hermle. 

HS flex aan een C 32

Het HS flex-handlingsysteem aangepast aan een C 32 – voor werkstukken tot 450 kg.

Dit is dus voor werkstukken tot 450 kg (de zware versie tot 1.200 kg). Het transporteert pallets en slaat deze op in twee opslagmodules.

Frees-/draaicentrum C 42

De frees-/draaiversie van de C 42 completeert de tentoonstellingslijst voor de EMO. Deze demonstreert met een spectaculaire combinatie freesproces/rotatiebewerking het ‘powerskiving’ freesproces voor inwendige en uitwendige vertandingen (zie foto bovenin) en het ‘fir tree’ (dennenboom) frezen voor motoronderdelen voor de lucht- en ruimtevaart.

Twee andere Hermle bewerkingscentra, model C 32, zijn te vinden bij partnerbedrijven van Hermle, namelijk Emuge-Franken en Hexagon.

Bijzonder showonderdeel

Een bijzonder showonderdeel, dat eerder geproduceerd is tijdens de Open Dag van Hermle en toen veel bewonderende blikken kreeg, zal ook acte de présence geven op de stand, namelijk de Volkwagenbus Bulli/T1.

De machinefabrikant wijdt een heel vakgebied aan de ontwikkeling van technologie. Specialisten van het bedrijf kunnen vragen van gebruikers beantwoorden over nieuwe productietechnologieën, frees- en draaicycli, digitale componenten en speciale hardware.

Hermle AG presenteert zich in september op de EMO in Hannover op 560 m2 in hal 12, stand C30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven