Helder volgt Kaanen op als voorzitter Metaalunie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Helder volgt Kaanen op als voorzitter Metaalunie

Mark Helder: “Hoe zien Metaalunieleden de toekomst van onze sector en hoe kan Metaalunie hierin bijdragen.”

Mark Helder wordt de nieuwe voorzitter van Koninklijke Metaalunie. Hij volgt op 1 januari 2023 Fried Kaanen op die deze functie sinds 2014 heeft bekleed. Zijn derde en laatste termijn als Metaalunievoorzitter loopt per 31 december af.

De Bondsraad, de algemene ledenvergadering van Koninklijke Metaalunie, heeft Helder benoemd tot nieuwe voorzitter van de vereniging

Helder (51) is op dit moment nog voorzitter van Tetrix Bedrijfsopleidingen en heeft een rijke ervaring als ondernemer in de mkb-maakindustrie. Zo is hij betrokken bij Rolan Robotics en commissaris bij HGG International. Van dit laatste bedrijf was hij jarenlang CEO en eigenaar.

Hij behaalde het doctoraat Bedrijfskunde, management van technologie en innovatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Delen is groeien

Helder omschrijft zichzelf als “doelgericht, no-nonsense, verbinder en mensgericht”. Hij heeft de sterke overtuiging dat je de toekomst kan creëren door het maken van plannen en stellen van doelen. Zijn motto is: delen is groeien.

“Ik zie mijn voorzitterschap vooral als verlengstuk van de Metaalunie-lidbedrijven”, vertelt hij’. “Het spreekt mij aan om als Metaalunievoorzitter bij te kunnen dragen aan hun toekomst. Vanuit eerdere bedrijven heb ik hier zelf ook op gesteund.”

Cruciale fase

Volgens hem bevindt de Nederlandse mkb-maakindustrie zich in een cruciale fase met een technologie transitie, verdere vervaging van grenzen en uitdagingen op het vlak van duurzaamheid, energietransitie en innovatie.

“Nog maar even los van recente actuele uitdagingen rondom het aantrekken en behouden van personeel en prijsstijgingen”, voegt hij toe.

Hoe ziet de sector de toekomst?

De eerste maanden van 2023 wil de nieuwe Metaalunievoorzitter met veel Metaalunieleden kennismaken.

“Ik kom uit de mkb-maakindustrie, maar ik ken lang niet alle individuele mkb-maakbedrijven”, vervolgt Helder. “Ik wil graag met zoveel mogelijk Metaalunieleden in gesprek over hoe zij de toekomst zien van onze sector en hoe Metaalunie hierin kan bijdragen.”

Meer zichtbaar en aantrekkelijker worden

“Ook wil ik sparren over waar de mkb-maakindustrie voor staat en hoe we onze sector nog meer zichtbaar en aantrekkelijker kunnen maken.”

Helder kijk nu al uit naar de “voor Metaalunieleden kenmerkende, kritisch opbouwende maar vooral inspirerende gesprekken”.

Met relevante thema’s samen aan de slag

“Om samen met hen en uiteraard de Metaaluniemedewerkers met alle voor mkb-maakondernemers relevante thema’s van nu en in de toekomst aan de slag te gaan. En zo een bijdrage leveren aan een zonnige toekomst van onze prachtige sector.”

De voorzitterswissel vindt formeel plaats op 1 januari 2023. Tijdens een speciaal Metaalunie Nieuwjaarsevent op 20 januari wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven