Hegin overgenomen door Besq Group • Metaal Magazine
Nieuws

Hegin overgenomen door Besq Group

Hegin en Hegin Metalfinishing uit Heerde zijn in andere handen gekomen. Serieondernemer en investeerder Marcel Muller heeft met zijn bedrijf Besq Group de activiteiten overgenomen. Hij werd tijdens het traject begeleid door M&A-adviseur Marktlink Fusies & Overnames. Hegin blijft gevestigd op dezelfde locatie in Heerde.

Metaaloppervlaktebewerkingsbedrijf Hegin stond al sinds 1984 onder leiding van Kees Hoogink waar hij als bedrijfsleider is begonnen en vervolgens in 1998 de aandelen van de vennootschappen heeft verkregen.

Na de brand in 2014 is er bij de wederopbouw gekozen voor specifiekere activiteiten in de metaaloppervlaktebewerkingen, waarmee Kees Hoogink de hoogste kwaliteit en efficiency, en daarmee de toekomst van de onderneming heeft kunnen waarborgen.

Het bedrijf is gespecialiseerd in een zestal activiteiten: chemisch vernikkelen, rvs-bewerkingen, anodiseren, galvaniseren, conversiebewerkingen en cleanroombewerkingen.

Verdere professionalisering

 “In mijn ogen is deze overname een perfecte opmaat naar verdere professionalisering van het bedrijf door nieuw management, na de snelle groei van de afgelopen jaren”, geeft Hoogink aan.

“Tegelijkertijd betekent het ook vooral een borging van de toekomst van het bedrijf, zodat werknemers en opdrachtgevers daar duidelijkheid over hebben. Het is vooral deze zekerheid, die mij heeft doen besluiten om te kiezen voor Marcel en ik heb alle vertrouwen in hem. Hiermee gaat Hegin Metalfinishing een mooie toekomst tegemoet en kan het bedrijf meegroeien met onze opdrachtgevers.”

Op zoek naar nieuw bedrijf

Koper Marcel Muller heeft na een carrière als zakenbankier bij ABN Amro in 2013 Aquative overgenomen. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een mooie groei laten zien en sneller dan gedacht werd hij benaderd voor een mogelijke verkoop.

Deze deal is medio 2020 gesloten, waarna hij met hulp van Marktlink op zoek ging naar een nieuw bedrijf in de technische sector. De ervaren ondernemer wil nu zijn commerciële en managementkwaliteiten inzetten bij het bedrijf in Heerde.

Besq Group

Besq Group richt zich op overnames van productie- en handelsbedrijven in Nederland en verwacht de komende jaren meer overnames te gaan doen en een specialistische groep van ondernemingen te vormen.

“Hegin MetalFinishing is een heel solide bedrijf met goed gekwalificeerde en ervaren medewerkers”, vertelt Muller. “Onze opdrachtgevers komen uit uiteenlopende branches en stellen steeds hogere eisen aan de geleverde toepassingen.”

“We zullen ons de komende tijd richten op het stroomlijnen van processen, zodat we mee kunnen blijven groeien met onze opdrachtgevers.”

Marktlink

Marktlink heeft Muller bij het volledige traject begeleid. “Met de verkopende eigenaar was er direct een klik”, zegt Fredrik Jonker van het bedrijf. “En Marcel Muller is de perfecte persoon om de onderneming verder te ontwikkelen en te laten groeien, zowel autonoom als via overnames”.

De afgelopen jaren heeft Marktlink meermalen metaalgerelateerde bedrijven begeleid in het overnameproces.

Toekomstbestendig

Door te blijven investeren in bijvoorbeeld schaalvergroting, automatisering en de juiste bewerkingstechnieken blijft de onderneming toekomstbestendig. Daarom zoeken partijen in deze sector strategische aansluiting of gaan ze samen met een investeerder op zoek naar overnames, aldus Marktlink.

Het internationaal actieve Marktlink ziet steeds meer internationale interesse, ook in de metaalindustrie. Onder potentiële kopers zitten steeds vaker partijen uit Scandinavië, Duitsland en België.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven