HBM en Brüel & Kjær fuseren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

HBM en Brüel & Kjær fuseren

Søren Holst, CEO van Brüel & Kjær (links), en Andreas Hüllhorst, CEO van HBM (foto: Spectris).

Hottinger Baldwin Messtechnik GmbH (HBM) en Brüel & Kjær Sound and Vibration A/S (BKSV), gaan fuseren. De naam van het nieuwe bedrijf wordt HBK (Hottinger, Brüel & Kjær). De fusie wordt effectief met ingang van 1 januari 2019.

Het Deense Brüel & Kjær levert geavanceerde technologie voor het meten en monitoren van geluid en trillingen. Het Duitse HBM levert technologie voor het meten en monitoren van mechanische grootheden en elektrische eigenschappen voor het analyseren van duurzaamheid, de efficiency van aandrijvingen, industriёle processen en gewicht.

Expertise bundelen

De twee bedrijven zullen hun expertise bundelen en samen een integrale oplossing aanbieden, die bestaat uit sensoren, data-acquisitie, dataverwerking en diensten op het gebied van engineering.

Beide bedrijven maken al onderdeel uit van hetzelfde concern, namelijk het in Groot-Brittanniё gevestigde Spectris plc. HBK zal voortborduren op de technische expertise en oplossingen van beide bedrijven.

HBM

Hottinger Baldwin Messtechnik GmbH (HBM) werd in 1950 in Duitsland opgericht. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Darmstadt, is een van de technische voorlopers en marktleiders op het gebied van testen en meten. Het productportfolio omvat rekstroken, opnemers om mechanische grootheden te meten, meetversterkers en data-acquisitiesystemen, maar ook software voor structurele duurproeven, tests en analyse.

Brüel & Kjær

Brüel & Kjær, met het hoofdkantoor in het Deense Nærum, is opgericht in 1942. Het bedrijf ontwikkelt geavanceerde technologie voor het meten en monitoren van geluid en trillingen. Het gaat onder meer om geluid van wegverkeer en luchthavens, trillingen in automotoren en het geluid van windturbines. 

HBM Benelux zetelt in Waalwijk, terwijl Brüel & Kjaer in Nederland wordt vertegenwoordigd door Enmo in Arnhem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven