Handmatig polijsten geautomatiseerd • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Handmatig polijsten geautomatiseerd

De CTH one van Fraunhofer IPT en Son-x is een polijstgereedschap die op traditionele bewerkingscentra gebruikt kan worden (foto: Fraunhofer IPT)

Fraunhofer IPT uit Aachen (D) heeft in samenwerking met Son-x een gereedschapsysteem ontwikkeld voor het automatiseren van handmatige polijstwerkzaamheden. De flexibele CTH one gereedschaphouder kan veeleisende componenten zoals turbinebladen of complexe geometrische vormen bewerken.

De CTH one is compatible met freescentra en robots voor industriële toepassingen, waardoor het mogelijk wordt om tijdrovende nabewerking nu geautomatiseerd en kosteneffectief uit te voeren. Het gereedschapsysteem bestaat uit een gereedschaphouder die via een gestandaardiseerde HSK-interface kan worden aangebracht op bestaande spillen met HSK-A 32 tot HSK-A 100 opnames. De CTH one kan daardoor volledig geïntegreerd worden in het gereedschapmagazijn van de bewerkingsmachine. De toepassingen variëren van grof slijpen tot spiegelpolijsten. Tevens kan het gereedschap voor ontbramen, slijpen en leppen gebruikt worden.

De CTH one is geschikt voor HSK-A 32 tot HSK-A 100 opnames
De CTH one is geschikt voor HSK-A 32 tot HSK-A 100 opnames

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven