Halter toont LoadAssistant op TechniShow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Halter toont LoadAssistant op TechniShow

Beladen terwijl de CNC-machine en beladingsrobot doorlopen (foto: Halter CNC Automation).

Verspanende bedrijven kunnen een aanzienlijke tijdwinst met de Halter LoadAssistant realiseren, laat Halter CNC Automation weten. Tijdens de TechniShow is dit te zien op de 3 verschillende modellen die er op de stand van Halter CNC Automation worden gedemonstreerd.

De Halter LoadAssistant is voorzien van een draaitafel. Aan de achterkant van de beladingscel kunnen de werkstukken worden beladen, terwijl de robot en de CNC-machine gewoon blijven produceren. Het proces hoeft dus niet stopgezet te worden. Ook het programmeren van een nieuwe serie kan worden uitgevoerd, zonder dat het productieproces onderbroken dient te worden, waardoor onnodige stilstand en tijdverlies wordt voorkomen.

SmartControl

Door middel van de gebruikersvriendelijke Halter SmartControl kan de gebruiker in 12 eenvoudige stappen de beladingsrobot starten, er is geen enkele kennis van robotprogrammeren vereist. Mede hierdoor worden de omsteltijden tot een minimum beperkt en is de Halter ook zeer geschikt voor kleinere series.

Universeel systeem

De Halter LoadAssistant is een universele beladingsrobot die te combineren is met elk merk CNC-machine. Deze beladingsrobot is zowel geschikt voor draai- als freesmachines en is eenvoudig verplaatsbaar, waardoor deze bij meerdere machines kan worden ingezet.

Uitbreiding productie

Halter CNC Automation is een Nederlands bedrijf. De productie vindt echter plaats net over de grens in Issum, Duitsland in de fabriek van Fastems Systems GmbH. Nu, 4 jaar na de introductie tijdens de TechniShow van 2014, worden de beladingsrobots van Halter inmiddels in 20 landen geleverd. Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen is de productiecapaciteit in Issum verdubbeld met een extra montagelijn.

De modellen van HALTER worden live gedemonstreerd tijdens de TechniShow in hal 11, stand C.008.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven