‘Had ik de overstap maar eerder gemaakt’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Had ik de overstap maar eerder gemaakt’

Jeroen Jorna (rechts) krijgt uitleg bij de gereedschapswisselaar van Ronnie ten Have.

Slijter en drankenspecialist Jeroen Jorna (59) is overgestapt naar de metaal. “Door een reorganisatie bij een groothandel in horecaproducten raakte ik mijn baan kwijt. Toen was de vraag: wat ga ik doen tot aan mijn pensioen?”, vertelt hij in de nieuwe Metaal Magazine.

”De techniek heeft mij altijd al getrokken”, zegt hij. ”Via opleidingscentrum Verder in Techniek heb ik een opleiding van acht weken voor CNC-operator gevolgd.”

Groot project

“Ik had de papieren niet om in de techniek te gaan werken”, aldus Jorna. “Op de website van Verder in Techniek zag ik de opleiding CNC-draaien en -frezen. Dat sprak mij aan. Het is een bbl-opleiding van twee jaar die ze in acht weken gestopt hebben.”

Hij loopt nu 400 uur stage bij Maro Machinebouw in Terborg en werkt er aan een groot project, een machineframe voor de chipindustrie.

Motivatie

Lees over de motivatie van Jorna en hoe het hem verder is vergaan in de metaal. En lees ook hoe Ronnie ten Have, mede-eigenaar Maro Machinebouw, Jorna vond, in het decembernummer van Metaal Magazine (premium) dat op 17 december verschijnt.

Nog geen abonnee? Bekijk de mogelijkheden
Haal meer uit uw abonnement: Activeer uw account
Adverteren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven