Ga naar hoofdinhoud

Grote veiling moderne metaalbewerkingsmachines

Hydraulische CNC-profielbuigmachine (foto: Troostwijk)

Troostwijk Veilingen organiseert een grote veiling van diverse metaalbewerkingsmachines. Wereldwijd kan iedereen online bieden op onder meer: zaagmachines, draaibanken, buigmachines, afkantbanken en lastrafo’s.

De machines zijn afkomstig van de bedrijfsbeëindiging van Sollwerk exploitatie maatschappij B.V. in Lichtenvoorde. Veilingmeester Van Schie: “Achter elke bedrijfsbeëindiging zit leed. Maar al deze machines verdienen het om snel weer andere ondernemers te ondersteunen.” Een van de mooiste kavels is volgens hem de hydraulische CNC profielbuigmachine uit 2014.

Investeren in moderne machines
Volgens Van Schie ontdekken steeds meer bedrijven veilen als een perfecte methode om te investeren in moderne machines. “Dat een bedrijf stopt is altijd vervelend, maar de machines zijn gewoon van grote waarde. Aan de ene kant waarde die de eigenaar via deze veiling kan verzilveren. Maar voor startende of groeiende bedrijven is dit ook een ideale manier om in hypermoderne machines te investeren zonder de hoofdprijs te betalen. We zien dat gelukkig steeds meer gebeuren.” De aangeboden machines werden tot het laatste moment volop ingezet om onder meer buisproducten te maken voor Peveks.

Respect
Troostwijk opereert over de hele wereld. Volgens Van Schie schuilt daar voor een groot deel het succes van de onderneming in. “Het biedt bedrijven over de hele wereld kans om mee te doen. We zien de laatste tijd veel belangstelling uit Oost-Europa. Maar ook vanuit Azië neemt de belangstelling toe.” Tegelijk is het volgens Van Schie belangrijk om zo’n veiling met het grootste respect te regelen. “We nemen alle zorgen uit handen voor opdrachtgevers, maar beseffen heel goed dat het jarenlang hun broodwinning is geweest en er echt afscheid van iets genomen moet worden. Die juiste balans vinden is cruciaal.”

De online  veiling is reeds gestart en sluit op 14 april 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven