Ga naar hoofdinhoud

Grootste fabriek 247TailorSteel komt in Nederland

247TailorSteel  gaat een tweede fabriek in Nederland openen. De nieuwe productielocatie komt in Oud Gastel nabij Roosendaal. Het wordt de grootste productielocatie van 247TailorSteel tot nu toe. “We willen de toonaangevende e-commerce speler in de metaalbewerkende industrie in Europa worden”, zegt Carl Berlo, CEO van het bedrijf. “Als marktleider in Nederland zetten we nu deze belangrijke stap om onze positie nog verder te versterken.”

Nog maar twee weken geleden kondigde de ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen de bouw van de eerste Belgische fabriek aan. Nu deelt 247TailorSteel de plannen voor de zesde locatie in Europa. In Oud Gastel, bij Roosendaal, moeten vanaf begin 2023 de eerste producten van de band rollen.

De fabriek komt in een bestaand pand op het industrieterrein (Rietschotten 9) in Oud Gastel (gemeente Halderberge nabij Roosendaal).

25.000 m2, eerste kwartaal 2023

Hiervoor moet de hal eerst worden verbouwd zodat deze past bij het concept van 247TailorSteel. De verbouwing is al gestart. De productielocatie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik zijn.

De fabriek beslaat 25.000 m2 op een terrein van 40.000 m2 en zal uiteindelijk aan 270 medewerkers werk bieden. 247TailorSteel heeft een volledig eigen machinepark. Gefaseerd zullen hier zestien lasersnijmachines, tien buislasers en zestien kantbanken worden geïnstalleerd.

De fabrieken van 247TailorSteel kenmerken zich niet alleen door de nieuwste lasermachines, maar ook door een schone, heldere werkomgeving met veel groene bomen en een hoge mate van automatisering.

De interne logistieke processen worden uitgevoerd door agv’s (automated guided vehicles) die het plaat- en buismateriaal automatisch naar de draagarm van de lasersnijmachines vervoeren. Op het dak van de fabriek in Noord-Brabant zijn bovendien zonnepanelen geïnstalleerd.

‘Meer capaciteit’

“Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie en brengt meer capaciteit voor onze klanten in Nederland en België”, aldus Berlo.

“Ons doel is om onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid te bieden om op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen online te bestellen.”

“Met deze zesde vestiging komt ons doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen steeds dichterbij”, aldus Berlo.

Al vijf vestigingen

247TailorSteel heeft al vestigingen in Varsseveld (Nederland), Oyten (Duitsland, bij Bremen), Hilden (Duitsland, bij Düsseldorf), Langenau – nog in aanbouw (Duitsland, tussen Stuttgart en München) en Hooglede – België – nog in aanbouw, nabij Roeselare).

In totaal gaat dit om 115.000 m2 locatie-oppervlak. De vestigingen samen bedienen meer dan 30.000 klanten. Er werken ruim 700 mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven