Ga naar hoofdinhoud

247TailorSteel stapt ook in België

Impressie van de locatie Hooglede (illustratie 247TailorSteel).

247TailorSteel kondigt aan een vestiging in België te gaan starten. “Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie, versterkt onze positie in de markt en brengt meer mogelijkheden voor onze klanten in België en Noord-Frankrijk”, zegt CEO Carl Berlo. De nieuwe vestiging wordt gebouwd in Hooglede, nabij Roeselare.

De nieuwe locatie wordt de eerste van het bedrijf in België. De bouw start in de tweede helft van 2022 en zal naar verwachting in het najaar van 2023 volledig in gebruik zijn. Dat maakt het bedrijf bekend.

De fabriek in Hooglede beslaat 17.000 m2 op een terrein van ruim 30.000 m2 en zal uiteindelijk aan 250 medewerkers werk bieden. 247TailorSteel gebruikt een volledig eigen machinepark. Gefaseerd zullen in Hooglede twaalf lasersnijmachines, tien buislasers en twaalf kantbanken worden geïnstalleerd.

Vijfde vestiging

Deze eerste Belgische productiefaciliteit wordt de vijfde vestiging van 247TailorSteel. Eerder koos het bedrijf uit het Nederlandse Varsseveld voor vestigingen in Duitsland. Minder dan een jaar geleden kondigde 247TailorSteel de bouw van zijn vierde fabriek aan, in Langenau (tussen Stuttgart en München). Deze is naar verwachting in september 2022 volledig operationeel.

“Als marktleider in Nederland zetten we nu een belangrijke stap om onze positie ook op de Belgische markt te versterken. Door deze stap versterken we onze lokale aanwezigheid en komt ons doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen steeds dichterbij”, aldus Berlo.

Voor klanten in België en Noord-Frankrijk

De ambitie achter deze uitbreiding is het marktaandeel en de productiecapaciteit voor de klanten in België en Noord-Frankrijk te verhogen. “Dankzij de opening van deze nieuwe locatie kunnen wij onze Belgische en Franse klanten nog meer gemak bieden en onze producten van hoge kwaliteit nog sneller leveren”, vertelt Berlo.

“Dankzij ons online portaal Sophia kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online hun bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen.”

Offerte binnen 1 minuut, levering binnen 48 uur

Het bedrijf wil de toonaangevende fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen in Europa worden, waarbij klanten 24/7 op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen online kunnen bestellen.”

Dankzij online portaal Sophia kunnen klanten niet alleen 24/7 online hun bestellingen plaatsen, maar ook in één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen, geeft Berlo aan.

247TailorSteel

247TailorSteel heeft 115.000 m2 locatie-oppervlakte op vier locaties: Varsseveld (Nederland) en in Duitsland in Oyten (bij Bremen), Hilden (bij Düsseldorf) en Langenau (nog in aanbouw, tussen Stuttgart en München).

Het bedrijf heeft in totaal ruim 600 werknemers en meer dan 22.000 klanten. In 2021 werd een omzet behaald van 160 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven