Gressel spansystemen bij Oude Reimer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gressel spansystemen bij Oude Reimer

De Grepos 5X machineklem van Gressel dat sinds kort wordt vertegenwoordigd door Oude Reimer uit Hilversum (foto: Oude Reimer)

Oude Reimer uit Hilversum heeft Gressel, de Zwitserse fabrikant van opspansystemen, in haar programma opgenomen. Gressel AG werd in 1923 door Edmund Gressel opgericht en richt zich sindsdien op metaalbewerking en het daarbij behorende spannen van werkstukken.

Gressel levert modulaire concepten zodat machineklemmen altijd voor verschillende toepassingen inzetbaar zijn. Het programma van Gressel bestaat o.a. uit precisie machineklemmen voor zowel drie- als vijfassig bewerken, multispansystemen, centrum spannende klemmen, mechanische nulpuntspansystemen, spanzuilen en palletwisselaars, ook voor pallets van een ander fabricaat zoals Erowa of System 3R.

Machineklem voor vijfassig werk Gressel Grepos-5X gezien tijdens MetaalExpo 2013 in Den Bosch (foto: Reinold Tomberg)
Machineklem voor vijfassig werk Gressel Grepos-5X gezien tijdens MetaalExpo 2013 in Den Bosch (foto: Reinold Tomberg)

Ontwikkelingen

Gressel heeft een aantal recente ontwikkelingen uitgebracht zoals bijvoorbeeld de C1. Dit is een centrumspannende machineklem die door zijn volledig gesloten omkapseling en snelwisselbekken geschikt is voor zowel de eerste als de laatste bewerkingen, meervoudige opspanningen en automatische wisselsystemen. De C1 is verkrijgbaar in de bekbreedte van 40 mm en 65 mm. Verder heeft Gressel speciaal voor vijfassige bewerkingscentra een machineklem met krachtversterking ontwikkeld, de Grepos 5X. De Grepos 5X is er in drie lengte- en twee hoogte uitvoeringen en is hierdoor inzetbaar op kleine als ook op grote machines. De Grepos 5X kenmerkt zich door zijn grote spankracht, hoge precisie en het design waarbij het te bewerken product optimaal bereikbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven