Nieuws

Goede sfeer op Precisiebeurs

De redactie van Metaal Magazine bezocht op 2 december de Precisiebeurs in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Deze door het Mikrocentrum georganiseerde vakbeurs staat helemaal in het teken van nauwkeurige motion control, verspaning van hoogwaardige componenten tot op de micrometer en ontwikkelingen in het nanobereik.

De Precisiebeurs 2009 was qua exposanten compleet uitverkocht. In totaal waren er 210 exposanten, verdeeld over 180 stands. Volgens Hans Houdijk, manager van de Precisiebeurs, zouden er verdeeld over de twee dagen zo’n 3000 bezoekers komen. Bepaald geen slecht getal voor een nichebeurs. Overigens blijft deze beurs in Veldhoven plaatsvinden, ondanks de wachtlijst voor exposanten. “Veldhoven ligt zeer gunstig voor de doelgroep,” legt Houdijk uit.

 

Flexibele piëzo-elementen

Tijdens de beurs gaven bedrijven, instellingen en universiteiten acte de présence. Een aantal bedrijven die producten maken voor klanten uit bijvoorbeeld de halfgeleiderindustrie gaven aan dat het qua werk weer langzaam aantrekt. “De grootste dip is voorbij,” hoorden we diverse keren. Eenzelfde geluid hoorden we vorige week ook al op de SPS/IPC/Drives in Neurenberg (D). Qua nieuwe ontwikkelingen zagen we onder andere piëzo-elementen van flexibele kunststof, actief bestuurde dynamische balancering en een meetmachine met een resolutie van 1 nanometer.

 

Precisiebeurs 2009

In Veldhoven was veel mooi verspaningswerk te bewonderen, waaronder deze onderdelen voor de halfgeleiderindustrie. Materialen als aluminium, titanium en inconel worden veel gebruikt (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de Precisiebeurs, zie de fotoplayer)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven