Ga naar hoofdinhoud

Goede sfeer en veel 3D op Rapid Pro

Vorige week op 26 en 27 februari vond de vakbeurs RapidPro plaats in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Naast veel 3D printers was er aandacht voor design, productontwikkeling en materialen. Positief was vooral de goede sfeer die deze compacte beurs uitstraalde.

Deze editie van Rapid Pro bestond uit een congres en een compacte vakbeurs. Het congres bestond uit diverse sprekers uit binnen- en buitenland welke lezingen gaven over een verschillende onderwerpen. Veelal ging het over toepassingen in onder meer de machinebouw, luchtvaart, en juwelenindustrie en luchtvaart. Ook werden er praktische tips gegeven voor de zogenaamde home professionals.

 

Rapid Pro 2013 Ultimaker

Veel 3D printers en een goede sfeer onder het publiek op de Rapid Pro 2013 (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van Rapid Pro, zie ons digitale fotoalbum)

 

Uit de metaalindustrie waren diverse bekende exposanten aanwezig, ondanks de aanwezigheid van veel 3D printers die vooral kunststof verwerkten. Landré toonde haar brede programma 3D printers voor kunststof en metaal. Het bedrijf liet 3D-printers en systemen zien van onder meer ZPrinter, 3D Systems, EnvisionTec en ConceptLaser. De Ridder THO uit Best presenteerde diverse compacte freesmachines van iMes voor prototyping en dentale toepassingen.

 

Selective Laser Melting

Renishaw liet enkele mooie producten zien die middels SLM (Selective Laser Melting) waren gemaakt. Een grote luchtballon liet zien wat er op dit gebied mogelijk is. CNC consult toonde veel producten en een aantal 3D printers van het merk EnvisionTec in actie. Bijzonder waren de vele verschillende toepassingen die CNC-consult toonde. Ook het Belgische Layerwise mocht op veel aandacht rekenen met hun manier van additief produceren, vooral ten gunste van implantaten en dentale reconstructies.

 Palio en Voxeljet op Rapid Pro 2013

Vier bekende beelden geprint in vormzand door Palio en Voxeljet

 

Eveneens bijzonder was de stand van Palio. Dit bedrijf vertegenwoordigt onder andere Voxeljet en RWP, bedrijven die zich bezighouden met het gieten van complexe metalen producten. Eyecatcher bij de ingang van de beurs was een groot beeld van vier bijzondere hoofden dat in zand is geprint. Door op deze manier gietvormen te produceren, kunnen prototypen en kleine series metalen producten worden gegoten zonder een mal of matrijs te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven