GFMS levert compacte Cellro onder eigen label • Metaal Magazine
Nieuws

GFMS levert compacte Cellro onder eigen label

De Xcelerate X20 van Cellro in actie tijdens TechniShow 2018 (foto: Metaal Magazine).

De Zwitserse machinebouwer GF Machining Solutions (GFMS) gaat de Xcelerate X20 van het Nederlandse Cellro onder eigen label verkopen. De compacte robotcel krijgt dan de huisstijl van GFMS.

Dat bleek tijdens de GF Machining Solutions Days van het bedrijf in het Duitse Schorndorf nabij Stuttgart, meldt Made in Europe.nl.

Volgens GFMS kiezen kopers steeds vaker voor een machine met automatisering. Dit maakt dat ook in de Duitse verspanende industrie robotisering hoog op de agenda staat. 

Op de show zelf stond nog een geelwitte Cellro-uitvoering voor het beladen en ontladen naast een Mikron Mill S 400 U. Morris Matthes, verantwoordelijk voor automatisering, toonde in zijn presentatie echter al een afbeelding van de compacte cel in de GFMS-huisstijl. Deze komt naast de freesmachines van het bedrijf te staan.

Belading aan achterzijde

Bij de Mikron Mill P 500 koos de machinebouwer tijdens de show voor een robotbelading aan de achterzijde. Hierdoor blijft de 5-assige freesmachine voor enkelstuks en instellen maximaal toegankelijk.

Overigens stond eerder dit jaar op de TechniShow op de stand van Laagland een Mikron Mill P 500 U gekoppeld aan een Xcelerate.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven