Ga naar hoofdinhoud

Gelderblom met Okuma’s naar Techni-Show

Gelderblom uit Houten demonstreert tijdens Techni-Show o.a. het bewerkingscentrum MA-600 H II van Okuma. Dit is een ‘high end’-machine met automatische palletwisselaar in een nieuw design, geschikt voor de snelle bewerking van werkstukken tot 1200 kg.

De hoge snelheid van de Okuma MA-600 H II is o.a. te danken  aan de hoge dynamiek van de X-, Y- en Z-as, die accelereren met 0,7 g en zich verplaatsen met ijlgangen tot 60 m/min over respectievelijk 1000 mm, 900 mm en 1000 mm. De geïntegreerde B-as indexeert met een precisie van 0,001°.

 

MA600HII Okuma Gelderblom Techni-Show bewerkingscentrum

Een speciale voorziening is de ‘Turning Cut’-functie: door simultane interpolatie van lineaire assen en spindelpositie is contourdraaien met een hoge precisie met aanzienlijke verspaningsvolumes mogelijk (foto’s: Gelderblom)

 

Trillingen

De De Multus B 200 W multitasking-draaimachine die Gelderblom op de Techni-Show 2012 presenteert, is voorzien van de nieuwe ‘Machining Navi L-g’-functie, die in sterke mate trillingen vermijdt. Dankzij het geïntegreerde botsingsbeschermingssysteem (CAS) worden de insteltijden, vooral bij complexe onderdelen, drastisch gereduceerd. Het TFC-systeem reduceert thermische afwijkingen tot minder dan 10 micrometer ook bij schommelingen in de omgeving van 8 °C.

 

Okuma MultusB200 bij Gelderblom op Techni-Show

De De Multus B 200 W multitasking-draaimachine met in het midden de freesspil

 

Drie revolvers

Het LT2000 3T/3MY draaicentrum is een machine, uitgerust met  drie gereedschaprevolvers – elk met zestien posities – en twee hoofdspindels voor het bewerken van complexe werkstukken. Beide hoofspindels zijn ook als C-as inzetbaar met een indexeerprecisie van 0,001°; ze accelereren tot 6000 toeren. De drie revolvers kunnen elk worden toegekend aan elk van de beide spindels voor onafhankelijke bewerking terwijl botsingen uitgesloten zijn.

 

Prijstechnisch aantrekkelijk

Ook presenteert Gelderblom hetGenos-machineprogramma van Okuma niet ontbreken. Het gaat hierbij om standaardmachines met een vast optiepakket, die in serie en daarmee tegen lagere kosten worden geproduceerd. De machines hebben de  Okuma-kwaliteit (inclusief CAS-botsingsbescherming en thermo friendly concept), maar bieden geen mogelijkheid voor specifieke klantenwensen. Dit prijstechnisch aantrekkelijke concept wordt op de stand vertegenwoordigd door het verticale bewerkingscentrum Genos M460v (zie de foto bij het intro van dit bericht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven