Gekoppelde frees- en vonkmachine maken razendsnel elektroden (met film) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gekoppelde frees- en vonkmachine maken razendsnel elektroden (met film)

De complete opbouw van het MoldCenter in combinatie met een speciale zinkvonktechniek biedt Dollwin uit Winterswijk de mogelijkheid om in een hoog tempo elektroden, matrijzen en stempels te vervaardigen. Het MoldCenter, geleverd door Inéco Trading Company uit Malden, is door één man te bedienen; gestreefd wordt naar een zo groot mogelijke tijdspanne waarin manloos kan worden geproduceerd.

Het MoldCenter is in feite niet één machine, maar een combinatie van twee typen machines. In het geval van de firma Dollwin zijn dit een Gantry OPS600 HSC freesmachine en een 8000 zinkvonkmachine gekoppeld door een IMC5 robotsysteem. De koppeling van juist deze machines is geen toeval aangezien zij de belangrijkste bewerkingen vertegenwoordigen aangaande de stempel- en matrijzenbouw. In deze opstelling worden in de freesmachines vooral de elektroden vervaardigd die worden toegepast bij het zinkvonkproces in de tweede machine. De robot verzorgt het transport van de elektroden van de ene naar de andere machine en uiteraard ook voor de be- en ontlading van beide machines.

De freesmachine OPS 600 is een High Speed Cutting machine die bij Dollwin voor een belangrijk deel de elektroden vervaardigt die nodig zijn voor het zinkvonkproces in de tweede machine. Met toerentallen tot 40.000 min-1, de onderdrukafzuiging en een afvoer van het stof naar beneden is de machine bij uitstek geschikt voor het bewerken van grafiet (90% van de elektroden wordt van grafiet gemaakt.

De EDM Gantry 8000 zinkvonkmachine kenmerkt zich in de eerste plaats door de toegepaste nieuwe HSJ (High Speed Jump) technologie. Het uiteindelijke resultaat van dit aandrijf- en technologisch concept is een reductie van de productietijd met ongeveer 50%. Het intelligente robotsysteem IMC vormt in principe het hart van het MoldCenter.

In Metaal Magazine binnenkort in een artikel meer informatie over het MoldCenter van Dollwin.

Neem een proefabonnement op Metaal Magazine

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven