Fotoreportage Stonehouse fabriek Renishaw • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fotoreportage Stonehouse fabriek Renishaw

De Stonehouse fabriek van Renishaw is efficiënt en geautomatiseerd opgezet. De carrousel is een handige oplossing om elke machine maximaal te kunnen inzetten (foto: Tim Wentink)

Sinds 2006 produceert Renishaw in een geautomatiseerde en efficiënt ingerichte fabriek in de buurt van Stroud, Gloucestershire (UK). De Stonehouse fabriek is volgens Renishaw ontworpen met het oog op gezond verstand en herbergt een hoge vorm van automatisering. De redactie van Metaal Magazine bezocht tijdens een klantenreis zowel de productielocatie als het democenter in Engeland.

Stonehouse kenmerkt zich door een overzichtelijk en schone productieruimte met veel moderne machines van o.a. Mazak. Bijzonder is het systeem dat Renishaw heeft ontwikkeld waarmee elke machine in een groep ingezet kan worden voor allerlei specifieke opdrachten. Elke groep machines (+/- tien machines) zijn zelfstandige ‘afdelingen’ binnen de totale fabriek met daarin alle benodigde apparatuur en gereedschappen die relevant zijn voor de bewerkingen die in die specifieke groep worden verricht. De operators hebben zo altijd de juiste apparatuur bij de hand. Per groep vinden we nog een andere interessante oplossing: de verrijdbare carrousels die aan de machines gekoppeld kunnen worden. Elke carrousel bevat alle gereedschappen en het ruwe materiaal die bij een werkorder nodig zijn. Deze carrousels worden vooraf beladen en klaargezet door een operator zodat machines constant in bedrijf kunnen zijn. Bij elke carrousel hoort een besturingsprogramma zodat er direct verspaand kan worden. Werkstukken die klaar zijn worden tevens in de carrousel opgeslagen.

Bekijk voor een impressie hier onze fotoreportage.

In één van de volgende printuitgaves en op deze website voor online abonnees, komt een uitgebreid artikel over ons bezoek aan de fabriek van Renishaw in Engeland. Niets missen? Een abonnement doet wonderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven