Forse brand verwoest metaalbedrijf PWZ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Forse brand verwoest metaalbedrijf PWZ

Bij metaalbedrijf Precisiewerk Zierikzee (PWZ) heeft een grote uitslaande brand gewoed. Er was flinke rookontwikkeling, maar er zijn geen mensen gewond geraakt. Het pand is grotendeels verwoest.

De brand brak op 13 juni rond kwart voor 8 ’s avonds uit in één van de ovens, sloeg over naar een andere oven en heeft de rest van de avond gewoed, meldt de Zeeuwse krant PZC.

Ontploffingen

Het blussen werd bemoeilijkt omdat enkele vuurhaarden voor de brandweer lastig te bereiken waren. PWZ is een gieterij die tijdens het productieproces veel gas gebruikt waardoor het vuur snel uitbreidde. Af en toe klonken ontploffingen, mogelijk van gasflessen. Om 23:20 uur werd het sein brand meester gegeven. Rond half 6 vanmorgen waren er weer wat vuurhaarden opgelaaid, maar een uur later was de brand definitief geblust.

Het pand in Zierikzee (archieffoto van de website van het bedrijf).

De brandweer heeft in de omgeving geen schadelijke concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Wel werd mensen geadviseerd om uit de rook te blijven. Omwonenden die last hadden van de rook konden het beste de ramen en deuren sluiten.

Machines verwoest

Het Zeeuwse PWZ is opgericht in 1975. Het bedrijf is specialist in gietwerk en rapid prototyping, maar verzorgt ook draai-, frees-, las-, boor-, en polijst- en trommelactiviteiten. De machines van het bedrijf zijn verloren gegaan. De kostbare mallen zijn waarschijnlijk wel gered.

Eén reactie op “Forse brand verwoest metaalbedrijf PWZ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven