Ga naar hoofdinhoud

Formaco sluit overeenkomst met LBI

Door de onlangs gesloten samenwerkingsovereenkomst met Les Bronzes d’Industrie (LBI) in Amnéville in Frankrijk heeft Formaco Forgings & Castings in Alblasserdam haar toeleveringspakket voor zware vrijvorm smeed- en gietproducten in speciaalstaal aanzienlijk uitgebreid.

De horizontaal of verticaal centrifugaal gegoten holle gietstukken uit non-ferrolegeringen en RVS, met een maximale afmeting van Ø 6000 x 4500 mm en een maximaal gewicht van 20 ton, worden, eventueel voorbewerkt of volledig nabewerkt, direct aan de Nederlandse opdrachtgevers geleverd. Formaco Forgings & Castings zorgt daarbij voor de bemiddeling en support vanaf de offerteaanvraag tot aan de daadwerkelijke levering.

 

Samenwerking Formaco met LBI

Op de foto een buisstuk uit GZ-CuSn10Zn, inwendig Ø600 mm en 2.510 mm lengte (foto: Formaco)

 

LBI is een Franse gieterij voor holle centrifugaal gegoten gietstukken, zoals ringen, lagerbussen en buizen in non-ferro legeringen zoals brons, koper, aluminium en aluminium-brons, alsook RVS, zoals Duplex en austenitische of martenitische staalsoorten. LBI, met zijn ruim 200 werknemers en een jaaromzet van rond de 35 miljoen euro, levert wereldwijd aan vooraanstaande industriële firma’s in de scheepsbouw, energievoorziening, metallurgie, machinebouw, pompenproducties, luchtvaart, mijnbouw en de bouw van verbrijzelingsmachines.

 

Scheepvaart

Vooral de in de wereld bekende scheepsbouwers zijn trouwe afnemers van LBI:  bronzen lagerbussen voor scheepsschroeven, watergesmeerde lagerbehuizingen, afdichtingsbussen, roerasbussen en –lagers, POD-parts en componenten.

Het bedrijf is dan ook gecertificeerd met ISO 9001:2000 en ISO 9100:2000 en uitgebreid geclassificeerd voor de scheepsbouw: Germanischer Lloyds, Lloyds Register of Shipping, American Bureau of S, Det Norske Veritas, Bureau Veritas / Marine division en U.K. Ministry of Defence.

 

Samenwerking

“Wij zijn bijzonder verheugd met deze overeenkomst”, aldus Robert Heester, directeur van Formaco Forgings & Castings BV in Alblasserdam. Hiermede breiden wij onze toeleveringsmogelijkheden op het gebied van giet- en smeedwerk aanzienlijk uit. Niet alleen kunnen wij nu, met onze Franse partner, de Nederlandse markt voorzien van zware centrifugaal gegoten delen, maar wij kunnen deze ook kompleet bewerkt aanleveren; dit wil zeggen, voorbewerkt of volledig nabewerkt volgens de specificaties van de opdrachtgever. Als bekende handelspartner en toeleverancier in Nederland van middelgrote en grote giet- en smeedstukken vanaf 2 ton tot wel 150 ton, hebben wij er een professionele partner erbij gekregen die de techniek van centrifugaal gieten en bewerken van non-ferro legeringen, RVS en speciaalstalen tot in de puntjes beheerst. Wij zijn daar als Formaco BV erg blij mee”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven