FIT opent nieuwe AM-fabriek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

FIT opent nieuwe AM-fabriek

De metaalafdeling in de AM-fabriek.

De Duitse FIT Group heeft in Lupburg het nieuwe Duitse hoofdkantoor met nieuwe fabriek specifiek voor Additive Manufacturing (AM) officieel geopend. Met de 7.000 m2 grote faciliteit voor AM is een investering van 20 miljoen euro gemoeid.

Het is volgens FIT de eerste faciliteit die volledig ontworpen is voor high volume additive manufacturing. Het bedrijf gaf 2 jaar geleden aan een aparte AM-fabriek te bouwen omdat er steeds meer vraag kwam naar 3D-geprinte onderdelen, zoals medische implantaten en onderdelen voor motorsport, lucht- en ruimtevaart.

Metaalprinten

De hele benedenverdieping van het AM-pand is bestemd voor het 3D-printen van metalen onderdelen, voor serieproductie en customized onderdelen. De verdieping erboven is speciaal voor kunststof onderdelen, bijvoorbeeld voor toepassingen als de productie van prototypen voor de automotive.

Het bedrijf heeft in totaal 23 metaalprinters van verschillende leveranciers, die diverse AM-technieken en materialen gebruiken, zoals onder meer aluminium, verscheidene staalsoorten en titanium. 14 van deze printers zijn SLM 500 metaalprinters. Er staan ook machines die conventionele technieken gebruiken, zoals precisiegietwerk.

Modulaire fabriek

De nieuwe fabriek is een modelplant die modulair is opgebouwd. FIT wil een schaalbare en gedigitaliseerde fabriek voor hoge AM-productieseries voor metaal. Dit wil het bedrijf doen met het eigen concept FAB@FIT. Door het kopiëren van het productieproces van stabiele, efficiënt werkende, geautomatiseerde AM-installaties, verwacht het bedrijf de productiekosten te verminderen en de kwaliteit van de onderdelen te verbeteren.

“Wij zijn ervan overtuigd dat AM een gangbare optie voor industriële productie zou moeten zijn”, zei Carl Fruth, oprichter en CEO van FIT AG, tijdens de opening. De officiële opening was vorige maand tijdens de Technologiedag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven