Feijen snijdt 8 m x 3 m met Bystronic waterjet • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Feijen snijdt 8 m x 3 m met Bystronic waterjet

Feijen jeeft geïnvesteerd in een 8 m x 3 m waterjet van Bystronic (foto: Bystronic)

Feijen Metaaltechniek in Maarheeze heeft met de investering in een ByJet Flex 8030 van Bystronic haar volgende stap gezet op het gebied van waterstraalsnijden. Deze nieuwe waterjet met een snijbed van 8m  bij 3 mstelt Feijen nu in staat om ook op grootformaat-plaat te snijden met water.

De ByJet Flex 8030 is voorzien van twee snijkoppen die worden aangedreven door de ByPump Ultra+. Met deze pomp heeft Feijen de primeur daar dit de eerste machine is die met een dergelijke pomp wordt geleverd.  De pomp biedt een maximale werkdruk van 6200bar, maar is door Bystronic gelimiteerd op 5300 bar. Met deze druk kunnen ook dikke materialen met hoge kwaliteit gesneden worden, zelfs met twee snijkoppen tegelijk.

3D-snijkop

Daarnaast is de machine voorzien van een voorbereiding voor het snijden met een 3D-kop. Hiermee kan de waterjet snijden onder hoek van maximaal 45 graden. Complexere vormen gaan dan ook tot de mogelijkheid behoren. Zodra de machine optimaal draait zal het 3D snijden gerealiseerd gaan worden.

Opties

Verder is de waterjet gezien van opties zoals automatische slibafvoer waardoor het abrasief zand eenvoudig uit de machine kan worden gehaald. Ook is de machine voorzien van een automatische waterniveauregelaar waarmee eenvoudig het waterniveau in de snijtank kan worden verhoogd en verlaagd. Zo kan snel omgeschakeld worden tussen onder- en bovenwatersnijden.  Ook kan de machine snijden met alleen water, dus zonder toevoeging van het abrasief zand, voor het snijden van zachtere materialen. De machine heeft een zone-indeling waardoor de stilstandtijd beperkt omdat er tijdens het snijden in de afruimzone tegelijkertijd  kan worden afgeruimd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven