Factory 2050 krijgt IoT platform • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Factory 2050 krijgt IoT platform

PTC ThingWorx koppelt in Sheffield machines en apparaten aan elkaar en aan internet (foto AMRC).

PTC ThingWorx digitaliseert de productie in het nieuwe Factory 2050 pand van het Advanced Manufacturing Research Centre (AMRC) in het Engelse Sheffield. Dit Industrial IoT platform van softwarebedrijf PTC koppelt machines en apparaten aan elkaar en aan internet.

Factory 2050 is het eerste gebouw op de nieuwe Advanced Manufacturing Campus van de universiteit van Sheffield, dat half april officieel is geopend. Dat meldt Made in Europe. Het AMRC is een samenwerkingsverband van onderzoeksinstituten en de industrie, waaronder vliegtuigbouwer Boeing en Zwitsers machinebouwer Starrag.

Via het ThingWorx platform kunnen klanten en partners snel machines, apparaten en sensoren aan elkaar koppelen. Zo worden conventionele productiesystemen omgebouwd naar één slimme fabriek. De uitgelezen data worden geanalyseerd om de productie en de producten verder te verbeteren. Een van de projecten waarbij ThingWorx wordt ingezet, is het onderzoeken van toekomstige digital factory technieken voor de productie van vliegtuigen. Ook digitaal ondersteunde assemblagetechnieken zullen ontwikkeld gaan worden op basis van data uit het ThingWorx platform.

Sheffield wordt het tweede Digital Transformation Center in Europa van PTC, na E4TC in Aken. PTC wil binnenkort soortgelijke transformatiecentra realiseren in Parijs, Italië en Scandinavië.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven