Esab snijdt zonder nabewerking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Esab snijdt zonder nabewerking

Een betere snijkwaliteit bij hogere snijsnelheden stond de afgelopen jaren op menig verlanglijstje van gebruikers van plasmasnijsystemen. Op dit gebied hebben de machinefabrikanten hun huiswerk gemaakt en zijn er de afgelopen tijd nieuwe technologieën en systemen ontwikkeld. Esab ontwikkelde het m3 plasma platform, flexibel, breed inzetbaar en rendabel.

Esab ontwikkelde het m3 plasma platform vanwege een hogere flexibiliteit, brede inzetbaarheid en ook nog rendabel. Het kan zowel als compleet nieuw systeem geleverd worden, maar is ook te integreren in bestaande systemen. Middelpunt van de m3 platform is de nieuwe brander PT-36. Zonder brandercomponenten te wisselen zijn hier meerdere werkzaamheden mee uit te voeren. Zoals tot 20 m/min tekst aanbrengen en markeren, inclusief variabele lijndikte en -diepte, het zeer nauwkeurig en nagenoeg baardvrij snijden met vlakke snijkanten en scherpe snijkanten alsook het onder een hoek snijden van laskanten van 0° tot ± 45°.

 

Esab snijdt met plasma zonder nabewerking

Door de smalle branderkop blijft de PT-36, ook bij het snijden onder een hoek, steeds dichtbij het werkstuk (foto: Esab)

 

Het m3 plasma platform is optimaal aan individuele wensen aan te passen. Via de geïntegreerde besturing zijn meerdere snijkwaliteiten in te stellen. Is de keuze ‘nauwkeurig’ dan wordt er gesneden met resultaten die beter zijn dan ISO 9013-3, de internationale norm voor snijkanten. Bij ‘productie’ wordt gesneden met een combinatie van rendabel snijden en kwaliteit. En bij ‘snijbranden’ wordt economisch snel gesneden, waarbij kwaliteit iets minder meetelt.

 

Minder bedrijfskosten

Door de nauwkeurige nieuwe Vision besturing snijdt de PT-36 probleemloos door staal, roestvast staal en aluminium met diktes van tussen de 1 mm en 50 mm. Voor diktes vanaf 40 mm tot 150 mm in roestvast staal en aluminium heeft Esab speciale slijtdelen ontwikkeld. Het geoptimaliseerde, gladde ontwerp van de brander biedt minder grip voor vonken, waardoor slijtdelen langer meegaan. Met inachtneming van parameters, verbruiksmateriaal, reservedelen, stroom- en gasverbruik alsook standtijd van de brander, claimt Esab met het m3 plasma platform rond de 24% minder bedrijfskosten als bij vergelijkbare systemen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven