Energiebesparende stappen gezet en gemeld? • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Energiebesparende stappen gezet en gemeld?

Er wordt mogelijk meer handhavend opgetreden wanneer een bedrijf geen verplichte energiebesparende maatregelen heeft getroffen of niet geïnformeerd heeft over de genomen maatregelen. Het is daarom belangrijk om na te gaan of alle maatregelen zijn genomen en of aan de informatieplicht via het eLoket is voldaan. Dat meldt Koninklijke Metaalunie.

In het Activiteitenbesluit staat dat een bedrijf alle energiebesparende maatregelen moet nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of korter. Ook moeten bedrijven de overheid eens per 4 jaar via het eLoket informeren welke energiebesparende maatregelen getroffen zijn. Welke verplichtingen voor welke bedrijven gelden, is in het stappenplan te lezen en te beoordelen.

Handhaving versterken en versnellen

Voor extra menskracht voor controles en handhaving heeft de minister van EZK voor het jaar 2020 en 2021 in totaal ruim 9,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. Daarmee kunnen het bevoegd gezag, omgevingsdiensten en regionale uitvoeringsdiensten de controles en handhaving versterken en versnellen.

Dit betekent dus dat mogelijk meer handhavend zal worden opgetreden tegen het naleven van de verplichtingen.

Aan alles voldaan?

Om goed beslagen ten ijs te komen, adviseert Metaalunie dan ook om na te gaan of alle maatregelen zijn getroffen en of aan de informatieplicht is voldaan.

Bekijk welke verplichte stappen genomen moeten zijn.

Meer informatie

Aan de slag met energiebesparing (premium)

Informatieplicht energiebesparing sinds 1 juli (5 juli 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven