Ga naar hoofdinhoud

Emulsie pertractie verbetert galvaniseren

TNO heeft de zogeheten ‘Emulsie Pertractie’ (EP-technologie) ontwikkeld. Deze technologie verwijdert selectief storende metaalionen en zorgt ervoor dat de samenstelling van de passiveerbaden optimaal en constant blijft, wat niet alleen leidt tot kostenreductie maar ook tot hogere productkwaliteit en productiviteit en minder chemisch verontreinigd water

Omdat gedurende het passiveerproces metalen (zink en ijzer) oplossen in de behandelbaden, verloopt de samenstelling van deze baden. Het afvoeren en verversen van de baden brengt kosten en afvalstromen met zich mee. De EP-technologie van TNO verwijdert selectief storende metaalionen. Lees meer over de technologie in de bijlage:

 

pdf bestand  emulsiepertractie

 

Europese eisen

De emulsie pertractie technologie wordt sinds 2002 succesvol toegepast bij enkele Nederlandse galvanische bedrijven. In opdracht van de Nederlandse, Zweedse en Spaanse brancheorganisaties voor galvaniseerbedrijven past TNO deze EP-technologie aan voor afvalwater- en chroom(VI)-vrije passiveerbaden, zodat voldaan kan worden aan de nieuwste Europese eisen.

 

Samenwerking

Dit Europese project ‘Towards an Innovative Galvanic Industry’ wordt uitgevoerd in samenwerking met leverancier van waterbehandelingssystemen Ondeo Industrial Solutions, Gemini Enterprises, de Zweedse onderzoeksinstelling Swerea/IVF, de universiteit van Cantabria (Spanje) en negen galvanische MKB-ondernemingen. Voor dit project is subsidie ontvangen van de Europese Commissie uit het Zevende Kaderprogramma (thema Research for SME Associations).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven