Emag verkoopt activiteiten inductieverwarming • Metaal Magazine
Nieuws

Emag verkoopt activiteiten inductieverwarming

De Emag Group verkoopt al haar aandelen in Emag eldec GmbH via een management buyout. De vorige directeur Thomas Rank neemt de aandelen van eldec GmbH over van de Emag Group. Emag eldec GmbH heeft per 1 januari de naam veranderd in eldec Induction GmbH. Alle arbeidsplaatsen blijven behouden.

Eldec produceert en verkoopt inductieverwarmingstechnologie voor diverse industriële toepassingen. Behalve generatoren voor inductieverwarming produceert het bedrijf gereedschappen (inductoren) en bewerkingmachines voor inductieharden

Bij de Emag Group zijn eldec-producten gebruikt bij het ontwerp van productielijnen en de bouw van bewerkingsmachines.

Voor de machineproducent is de verkoop van de eldec-aandelen een volgende belangrijke stap in de uitvoering van de bedrijfsstrategie Emag 2025.

Digitale netwerken

Doel van deze bedrijfsstrategie is om zich op de kernactiviteiten te concentreren. Daarmee wil Emag “het technologische leiderschap in de bewerking van rotatiesymmetrische componenten” verder uitbreiden.

“Dit willen we in de eerste plaats bereiken door gebruik te maken van onderling verbonden digitale bewerkingssystemen”, zegt algemeen directeur Dr. Mathias Klein van de Emag Group. “En met data-analyse om onze klanten het beste totaalresultaat te presenteren.”

‘Geen beperkingen voor klanten’

Over de toekomst van eldec zegt hij: “Als gevolg van de management buyout zal de overgang naar een zelfstandige onderneming soepel verlopen, zodat er geen beperkingen zullen zijn voor bestaande klanten.”

Klein geeft verder aan dat de Emag Group een nauwe zakelijke relatie met eldec zal blijven onderhouden. Dit omdat veel eldec-producten, zoals de eldec-generatortechnologie, ook worden gebruikt in de systemen voor laserlassen of de verwarmings- en verbindingstechnologie van Emag.

Verkoop en service

Voor klanten in Europa verandert er niets. De aanspreekpunten bij eldec en distributiepartners blijven dezelfde. Alleen voor de markten in Italië, Frankrijk en Spanje blijven de diensten in nauwe samenwerking met eldec en Emag Milano uitgevoerd worden. Emag wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer.

In Noord- en Zuid-Amerika blijft eldec LLC lid van de Emag Groep. Daar verandert niets voor klanten in de VS, Canada, Mexico en Brazilië. .

In China wordt de verkoopverantwoordelijkheid begin 2022 overgedragen aan een nieuwe verkooppartner. Daarover wordt binnenkort meer bekendgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven