Emag en HPL samen in hardcoaten remschijven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Emag en HPL samen in hardcoaten remschijven

Emag en HPL Technologies zijn een uitgebreide samenwerking overeen gekomen voor het hardcoaten van remschijven in voertuigen. Ze spelen hierbij in op de grenswaarden die er wereldwijd komen voor de uitstoot van deeltjes (fijnstof) door remsystemen. Dit als onderdeel van de nieuwe verordening Euro 7.

Hardgecoate remschijven zijn de voorkeursoplossing om te voldoen aan de Euro 7-grenswaarden voor fijnstof, stellen beide bedrijven.

De Europese Commissie heeft de nieuwe ontwerpnorm Euro 7 over emissienormen voor voertuigen op 10 november 2022 gepubliceerd.

Vanaf 1 juli 2025 wordt deze verordening van toepassing op personenauto’s en bestelauto’s en vanaf 1 juli 2027 op bedrijfsvoertuigen en bussen.

Hardcoatsysteem

Om aan de strenge eisen van de automobielindustrie voor gecoate remschijven te voldoen, ontwikkelen HPL Technologies en Emag samen een hardcoatsysteem.

Daarbij worden de Wecodur-assemblages van HPL Technologies voor lasercladding geïntegreerd in het machineplatform van Emag.

Op deze manier kunnen autofabrikanten en producenten van remschijven gebruikmaken van de voordelen van een snelle en duurzame opschaling van de productietechnologie.

Tegelijkertijd geeft de integratie van Wecodur technologiepakketten, de automobielindustrie toegang tot deze coatingtechnologieën en tribosystemen.

Uitbreiding aanbod

Met deze samenwerking breidt Emag zijn uitgebreide aanbod uit, als turnkey leverancier voor de complete procesketen van de remschijvenproductie.

Het gaat daarbij van zachte bewerking en lasercoating tot het uiteindelijke slijpproces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven