Elektrisch ponsen zonder afval bij Trumpf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Elektrisch ponsen zonder afval bij Trumpf

Tijdens de EuroBlech 2010 in Hannover (D) zal Trumpf de nieuwe ponsmachine Trupunch 3000 presenteren. Een bijzondere machine: de hydraulisch aangedreven ponskop is vervangen door een elektrische uitvoering én dankzij nieuwe nestingsoftware werkt de machine ‘Restgitterfrei’.

Trumpf claimt een aantal voordelen voor de elektrisch aangedreven ponskop: minder geluid dan bij een hydraulische uitvoering, in standby verbruikt de machine nauwelijks energie, ook tijdens ponsen is de energieopname lager, de rotatiesnelheid van de ponskop is hoger (o.a van belang bij het vormen van draad) en de kwaliteit van de snede wint aan kwaliteit. Lees in de twee Duitstalige bijlagen meer over de Trupunch 3000:

 

 20100909_TruPunch_3000.
 20100909_Praesentation_TruPunch3000.

 

Trumpf trupunch

Trumpf zal de nieuwe Trupunch 3000 presenteren tijdens de EuroBlech 2010 in Hannover (foto’s: Trumpf)

 

Restgitterfrei

Restgitterfrei wil zeggen dat Trumpf, in ons land gevestigd in Hengelo (O), de TruPunch kan leveren met speciale software die de plaatwerkstukken zodanig indeelt op het plaatmateriaal dat de onhandige afvalplaat met de talloze gaten kan komen te vervallen. Trumpf kan die software ook leveren voor de Trupunch 5000.

 

 Trupunch 3000 trumpf

Het is bij deze machine zelfs mogelijk om werkstukken of reststukken te draaien om uit de ponsmachine af te voeren. Lees over het afvalloos ponsen meer in de twee Duitstalige  bijlagen.

 

 20100909_Restgitterfreie_Bearbeitung.
 20100909_Praesentation_Ressourceneffizienz.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven