Elcee Group neemt Gildemeister a+f components over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Elcee Group neemt Gildemeister a+f components over

Elcee Group uit Dordrecht heeft het Duitse Gildemeister a+f components overgenomen. Door de strategische overname van deze voormalige business unit van Gildemeister energy solutions GmbH (onderdeel van DMG Mori AG) wordt de aanwezigheid van Elcee op de Duitse markt en het productassortiment verder versterkt.

Na de overname verandert er niets. Het hoofdkantoor van a+f components blijft in Würzburg en alle werknemers behouden hun baan. Ook de relaties met de DMG Mori Group blijven bestaan en zullen strategisch worden uitgebreid, meldt Elcee.

Gieten en smeden

Elcee (opgericht in 1923) is een technische leverancier voor de industriële sector met een focus op metaalgiet- en -smeedstukken, glijlagers en rvs bevestigingen. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in Azië en een distributiecentrum in Rotterdam, haalt een jaarlijkse omzet van 95 miljoen euro en telt 300 medewerkers.

Stroomversnelling

De laatste jaren had Elcee Deutschland GmbH al twee locaties opgezet, om de activiteiten in Duitsland te versterken en de inkoopkracht in Europa uit te breiden, vooral richting Oost-Europese markten. Met de overname komt dit in een stroomversnelling.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven