EHT buigt 20 mm dikke plaat op 10 MN pers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

EHT buigt 20 mm dikke plaat op 10 MN pers

Deze week laat EHT tijdens de EuroBlech in Hannover (D) zien hoe een PowerPress met een sluitkracht van 10.000 kN (1000 ton of 10 MN) ingezet wordt voor het buigen 20 mm dik plaatmateriaal. Maximale dikte die deze pers aankan is 100 mm dik plaatmateriaal.

EHT Werkzeugmaschinen uit Teningen (D) is een leveranciers van speciaalmachines voor het bewerken van dikke plaat. Geleverd worden afkantpersen en scharen. Voor het vermarkten van deze grote machines werkt EHT samen met Trumpf.

 

EHT EuroBlech

Tijdens de EuroBlech buigt EHT een 20 mm dikke staalplaat in de gewenste vorm (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de EuroBlech zie ons digitale foto-album).

 

100 mm dikke plaat

De PowerPress die in Hannover gedemonstreerd wordt, heeft een sluitkracht van 10.000 kN, een werklengte van 2050 mm, een inbouwhoogte van 600 mm en een slag van 700 mm. De maximale belasting van deze pers is een 10.000 kN/m, oftewel een dikke staalplaat van de kwaliteit S25 JR +N (St. 37) met een maximale dikte van 100 mm kan over een maximale breedte van 200 mm gebogen worden. De video aan het einde van de bericht toont het buigen in actie.

 

EHT EuroBlech

De PowerPress in actie tijdens de EuroBlech in Hannover. De EuroBlech is veelal een beurs van machines voor het bewerken van dunne plaat, deze pers is duidelijk bedoeld voor het marktsegment van dikke plaat

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven