Nieuws

Eerste Hurco portaalmachine geleverd

Het bedrijf D&M vacuümsystemen in Budel heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in CNC-machines. Laatste aanwinst is een Hurco DCX 22, een grote portaalbewerkingsmachine. Deze machine stond eerder op de EMO in Milaan en werd afgelopen herfst over de Alpen naar Brabant getransporteerd.

D&M vacuümsystemen levert vooral prototypes op het gebied van vacuümtechniek. Vacuümtechniek wordt bijvoorbeeld gebruikt in lithografiemachines (ASML), bij de ontwikkeling en fabricage van Oled’s, als testruimtes voor satellieten en bij plasmafusietechnieken.

 

Een groot deel van de roestvast stalen onderdelen voor de prototypes werd in het verleden uitbesteedt. Maar voor de grotere onderdelen was een grotere machine nodig. Vanwege goede ervaringen met het dialoogprogrammeren op de WinMax-besturing werd gekozen voor de nieuwe Hurco DCX 22 portaalmachine, de eerste in Nederland van dit type.  

 

Hurco DCX 22 D&M Vacuümsystemen

De Hurco DCX 22 bij D&M Vacuümsystemen heeft een werkbereik (X,Y,Z) van 2200 mm bij 1700 mm bij 720 mm (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s klik hier)

 

Nog een probleem waar D&M Vacuümsystemen tegenaan liep bij het uitbesteden was het verspanen van het roestvast staal. Het verspanen van hoogwaardig roestvast staal, in dit geval AISI 304 / 316, vereist schoon werken, zeker als de producten in de vacuümtechniek gebruikt gaan worden.

 

Op de betreffende machines mag bijvoorbeeld geen messing verspaand worden. In messing zit zink, hetgeen in de vacuümtechniek echt verboden is. Er zitten dus risico’s aan het bewerken van vacuümcomponenten omdat extra vervuiling kan resulteren in een niet werkend systeem bij de klant. Daarom is uitbesteed werk teruggehaald, omdat bepaalde ‘jobshops’ van alles door elkaar heen verspanen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven