Ga naar hoofdinhoud

Eerste fiberlaser van Hypertherm

Fiberlasers zullen de dienst uitmaken qua noviteiten op de aanstaande EuroBlech 2010 in Hannover. Ook Hypertherm, bekend van de plasmasnijapparatuur, introduceert de eerste fiberlaser uit eigen huis. Tevens maken twee Powermax-systemen hun debuut.

De nieuwe Hypertherm HyIntensity Fiber Laser HFL015 is zo ontworpen dat alle componenten ervan samen werken als één compleet snijsysteem. Dit systeem omvat de voeding, snijkop, gastoevoer, operatorconsoles, bewegingsregelingen én software. Volgens Hypertherm wordt het met deze totaaloplossing voor partners en hun klanten veel gemakkelijker om lasersnijden te gaan toepassen voor het fijnere werk. Bovendien werkt het systeem met een aansturing met voorgedefinieerde snijprocessen. Dit maakt integratie en gebruik met snijtafels een stuk eenvoudiger.

 

Powermax 

Verder maken op EuroBlech 2010 twee nieuwe Powermax-systemen hun debuut. Dit zijn de Hypertherm Powermax65 en Powermax85, met meer opties op het gebied van toortsen, geavanceerde technologische innovaties en extra stevigheid om beter tegen een stootje te kunnen in moeilijke omstandigheden. De verkrijgbare toortsopties zijn een ergonomische 75-graden handtoorts, een 15-graden handtoorts voor gutsen en snijden in krappe ruimtes, een machinetoorts met de volle lengte van 38 cm en een extra korte machinetoorts van 15 cm voor robottoepassingen en het snijden van buizen. Hiermee wordt plasmasnijden breder inzetbaar.

 

Tot 160 mm scheiden 

Beursbezoekers hebben dit jaar de mogelijkheid om voorbeelden van werkstukken te zien die zijn gemaakt met de nieuwe HyPerformance HPR800XD van Hypertherm. Dit 800A-systeem heeft een hoog procesbereik en een hoge snijcapaciteit voor roestvast staal en aluminium. Het systeem beschikt over HyDefinition-snijtechnologie voor koolstofstaal tot 80 mm en heeft een productiecapaciteit van 75 mm doorsteken en 160 mm scheiden, voor zowel roestvast staal als aluminium.

 

Op de video is de HPR400 te zien die Hypertherm op de EuroBlech van 2008 introduceerde.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven