Nieuws

Eco-Tower aan Hurco op Metavak Hardenberg

Tijdens de Metavak Hardenberg, die plaatsvindt op 24, 25 en 26 maart aanstaande, toont Hagro Precisie uit Schaijk een Eco-Tower gekoppeld aan een Hurco-VM1-bewerkingscentrum. De Eco-Tower is een efficiënte en kostengunstige oplossing op het gebied van automatisering.

Het productmagazijn Eco-Tower is eenvoudig van opbouw en gebruiksvriendelijk. Het plaatsen en positioneren van de productspallets in het Hurco-VM1 CNC-bewerkingscentrum gebeurt door middel van een manipulator, welke naar keuze met een vaste of met een 90 graden zwenkbare grijper uitgevoerd kan worden. De vaste grijperarm is bedoeld voor het beladen van vijfassige machines, de zwenkbare arm voor het beladen van drie-assige verticale bewerkingscentra via de zijbeplating.

 

Hurco Ecotower metavakDe combinatie Hurco met de EcoTower was onlangs nog te zien op Metall München beurs (foto: Hurco)

 

De aluminium productpallets zijn voorzien van aantreknippels voor het Lang Quickpoint nulpunt spansysteem. De op deze pallets gemonteerde spanmiddelen, speciaal spanners of direct opgespannen product zijn eenvoudig, precies en proceszeker in de machineruimte te positioneren. Als opname of chuck voor deze pallets zijn de pneumatisch bediende Quickpoint spanplaten en spanblokken op de rondtafel zeer geschikt.

 

Een eenvoudige programmering en bediening staan zowel bij Hagro als bij Hurco centraal. Zowel de Eco-Tower als het Hurco bewerkingscentrum hebben maar weinig gegevens nodig om volledig onbemand in actie te komen. Hurco toont zelf drie machines op de Metavak in Hardenberg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven