Dymato levert cel voor onbemand draadvonken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dymato levert cel voor onbemand draadvonken

Voor onbemand draadvonken heeft Dymato een Mitsubishi draadvonkmachine aan een Xcelerate van Cellro gekoppeld (foto: Dymato)

Dymato uit Veenendaal heeft eind vorig jaar als turnkey-project aan een Nederlandse OEM’er een draadvonkcel geleverd. Aan een Mitsubishi draadvonkmachine is een Xcelerate robotinstallatie van Cellro gekoppeld. Het resultaat is een productiecel voor onbemand draadvonken.

In vergelijking met andere metaalbewerkingsprocessen is draadvonken eigenlijk al een behoorlijk manarm proces. Waarom heeft de OEM’er  (die uit concurrentie-overwegingen niet met naam in dit bericht wil staan) dan toch geïnvesteerd in een erodeercel? Uit de uitleg van Colin Jennings en Theo Coffeng, respectievelijk area-salesmanager en directeur van Dymato, blijkt dat de wens om de machine continu – ‘’En dan bedoelen we écht continu’’ – te laten vonken de drijvende kracht is achter de investering. ‘’De machine moet voortdurend vonken. De machine moet vol zitten met vonkwerk’’.

In het komend nummer van Metaal Magazine in een tweepagina-artikel meer technische informatie over deze draadvonkcel. Wilt u dat niet missen? Neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven