Nieuws

Drukverdeelplaten in diverse kleuren

Ipex heeft het assortiment drukverdeelplaten voor sandwichpanelen verder uitgebreid. Zo levert het bedrijf drukverdeelplaten in nieuwe maatvoeringen, in een dikte van 2,5 mm, en nu ook in diverse kleuren.

Het bedrijf uit Enter geeft aan zich te blijven ontwikkelen op het gebied van bevestigingssystemen en accessoires voor dak-, wand- en gevelbouw. Nu is het assortiment drukverdeelplaten wat aangepast en uitgebreid.

Nieuwe maatvoeringen

In enkele ETA-goedkeuringen van sandwichelementen, wordt verwezen naar drukverdeelplaten met een dikte van 2 of 2,5 mm. Deze maatvoeringen heeft Ipex nu ook opgenomen in het assortiment. Het wordt op order geproduceerd.

Verder hebben enkele leveranciers de maatvoeringen van de drukverdeelplaten gewijzigd. Ipex heeft het nieuwe overzicht op de website geplaatst.

Diverse kleuren

Omdat drukverdeelplaten soms onder een bepaalde hoek zichtbaar zijn, is het nu ook mogelijk ze te voorzien van een poedercoating in diverse kleuren.

Op deze manier kunnen ze matchen met de kleur van het sandwichelement, zodat ze minder opvallen. Dit zorgt voor een esthetische afwerking, aldus Ipex.

Luchtdichte afdichting

Voor een extra luchtdichte bevestiging kan het bedrijf ook zelfklevende EPDM-strippen van 2 mm dik leveren op de breedte van de basismaat van de drukverdeelplaat.

‘Betere krachtenverdeling’

Ipex ontwikkelt, produceert en distribueert bevestigingssystemen voor de dak- wand- en gevelbouw.

Drukverdeelplaten zijn bedoeld voor een optimale montage van sandwichelementen. “Ze zorgen voor een betere druk en voor een betere krachtverdeling bij een onzichtbare montage van sandwichelementen.”

“Op langere termijn zal er minder vervorming zijn van het element rond de bevestigingspunten”, stelt het bedrijf. Behalve statische voordelen biedt het toepassen van drukverdeelplaten ook esthetische voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven