Drogen en coaten in één • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Drogen en coaten in één

Lindor heeft een nieuwe machine om vacuüm te drogen én te coaten. Zo kunnen in één machine bijvoorbeeld onderdelen worden geïmpregneerd en gedroogd. Bovendien kunnen vloeistoffen en gassen er reageren met (metaal)poeders of kunststof compounds worden ingeweekt.

Vacuüm zorgt ervoor dat de verdampingstemperatuur, waarbij vloeistof overgaat in gas, lager is. Hierdoor is onder vacuüm bij een lagere temperatuur te drogen of bij dezelfde temperatuur sneller te drogen. Dit voordeel betekent onder meer een beter behoud van producteigenschappen door een lagere droogtemperatuur gecombineerd met een lager energiegebruik.

Bewezen Technologie

De kern van de Capsule Vacuum Droger is net als van de conventionele Lindor Menger een roterende trommel met vaste schoepen. Onder invloed van de draaibeweging en zwaartekracht stroomt poeder of granulaat gelijkmatig door de trommel.

Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van roerwerk of agitator zijn de deeltjes praktisch vrij van afschuifkrachten. De combinatie van deze technologie met vacuüm zorgt voor gelijkmatige temperatuurverdeling, kortere droogtijden en behoud van integriteit van het product.

Volgende generatie

De nieuwe Capsule Vacuum Droger verschilt dus niet in mengtechnologie maar meer in het ontwerp van de machine. De trommel heeft een dubbele mantel met volledig gelaste isolatielaag, speciale afdichtingen die vacuüm kunnen weerstaan.

Eenvoudig en snel reinigbaar

Een railconstructie maakt correcte montage en demontage mogelijk op een veilige, snelle en eenvoudige wijze. Ook zorgt deze railconstructie ervoor dat de Capsule Vacuum Droger eenvoudig, snel en grondig te reinigen is. Het is een verdere ontwikkeling van de uitrijdbare in- en uitlaat (QSR) die inmiddels al 10 jaar op de conventionele Lindor mengers te vinden is.

Leverbaar voor verschillende batchgroottes

De Capsule Vacuum Droger kan voor verschillende batchgroottes worden geleverd. Bijbehorende apparatuur zoals warmwaterunit, olieverwarmer, vacuümpomp, speciale filters en vloeistofinjectie kunnen als integraal onderdeel van het systeem worden aangeboden.

Speciaal voor het testen voor of met klanten is een Lindor Capsule beschikbaar in het eigen testcentrum in Dordrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven