Ga naar hoofdinhoud

Drevo wint Renishaw tastersysteem

De toeleverancier van draai- en freeswerk Drevo uit Doesburg heeft de prijs gewonnen die Renishaw heeft uitgeloofd in het kader van een actie om bezoekers aan de afgelopen Techni-Show te Utrecht uit te nodigen voor een bezoek aan de stand. De prijs is een RMP60 tastersysteem voor werkstukmeting in de machine ter waarde van euro 8500.

De meevaller komt Drevo goed uit, want in het kader van een verdere verbetering van de procesbeheersbaarheid was directeur-eigenaar André Vonk zich toch al aan het oriënteren op een systeem voor automatische werkstukcontrole. Het Doesburgse bedrijf beschikt onder meer over zevenassig multitasking bewerkingscentrum, enkele drieassige bewerkingscentra, freesmachines en twee draaimachines. De meeste machines zijn uitgerust met een TS27R gereedschapinstel- en breukdetectiesysteem van Renishaw. Vonk: “We zagen ook al wel de voordelen van een taster voor het instellen, tussentijds meten en de eindcontrole van werkstukken. Deze prijs spoort ons aan deze technologie versneld in te voeren.”

 Drevo Renishaw

Van links naar rechts: André Vonk (directeur-eigenaar Drevo), Ben Verduijn (Account Manager Renishaw) en Gijs Wentink (CNC-frezer en -programmeur) voor het pand van Drevo in Doesburg (foto’s: Renishaw)

Schakelend

De RMP60 is een schakelende meettaster voor automatisch driedimensionaal meten van werkstukken op bewerkingscentra. De repeteerbaarheid bedraagt 1,0 micrometer. De RMP60 maakt gebruik van transmissie met ‘frequentiesprongen’ over de gehele bandbreedte (FHSS). Er wordt geen specifiek radiokanaal gebruikt; de taster en ontvanger ‘springen samen door een serie frequenties’. Hierdoor kunnen meerdere tastersystemen en andere apparatuur betrouwbaar naast elkaar werken. De RMP60 wordt voor de meting in de hoofdspil van de bewerkingsmachine geplaatst en meet het werkstuk in X-, Y- en Z-richting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven