DPT en LAC samen op Precisiebeurs 2010 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

DPT en LAC samen op Precisiebeurs 2010

Het Laser Applicatie Centrum (LAC) en de branchevereniging Dutch Precision Technology (DPT) van de Koninklijke Metaalunie zijn opnieuw samen aanwezig tijdens de Precisiebeurs 2010 die 1 en 2 december in Veldhoven plaatsvindt. Beide organisaties trekken gezamenlijk op bij het bevorderen van de microbewerking in de Nederlandse industrie. Op de DPT-stand worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van (laser) micro-bewerken getoond.

Dit jaar is DPT op de Precisiebeurs in Veldhoven prominent aanwezig met maar liefst 13 lidbedrijven. Op het eigen beurscollectief van meer dan 87 vierkante meter presenteren 9 DPT-leden zich. Daarnaast staan vijf DPT-leden met een eigen beursstand op de Precisiebeurs. Op alle stands laten de aangesloten bedrijven zien dat Dutch Precision Technology de topspecialisten beschikbaar heeft voor alle mogelijke vormen van precisiebewerking, in combinatie met de mogelijkheid onderdelen te assembleren tot samenstellingen en/of complete systemen of producten.

 

Laserbewerkte producten

Het LAC en de DPT werken samen bij het ondersteunen van de Nederlandse industrie bij het microbewerken (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Door deze samenwerking kan de industrie niet alleen een beroep doen op de kennis van microbewerken bij beide instellingen, maar heeft men ook toegang tot de universiteit op dit gebied. Sinds vorig jaar beschikt het Laser Applicatie Centrum over een modern microlab dat bij de Universiteit Twente opgezet is. Dit lab is uitgerust met de modernste ultra kort gepulste laserbronnen en is specifiek inzetbaar op microbewerkingen en oppervlaktestructurering. Het Laser Applicatie Centrum stelt het Nederlandse bedrijfsleven in staat om gebruik te maken van deze moderne apparatuur en de daarbij behorende expertise van de Universiteit Twente.

 

De Precisiebeurs 2010 vindt plaats op 1 en 2 december in het Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Op deze kennis- en netwerkbeurs presenteren zich ruim 200 bedrijven uit de hightech industrie, van fijnmechanica tot micro- en nanotechnologie. Het thema dit jaar is: “Ondernemen in Precisietechnologie”. Naast de expositie, het lezingprogramma en het Brokerage Event zijn er tijdens de beurs ook nog diverse presentaties.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven