Doosan maakt wereldwijd forse groei door • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Doosan maakt wereldwijd forse groei door

Een kijkje in de Doosan fabriek (foto: Doosan)

Het afgelopen jaar is de verkoop van het aantal Doosan draai- en freesmachines in heel Europa opnieuw gestegen. De Zuid-Koreaanse machinefabrikant wil binnen enkele jaren bij de grootste machinebouwers ter wereld behoren. Doosan Machine Tools werkt er samen met haar Europese dealers hard aan om deze hoge groeiambities waar te maken. “Nu al produceert Doosan meer dan 17.000 machines op jaarbasis en de verwachting is dat deze aantallen de komende periode zullen toenemen, aldus Joost Verschure van Dormac, die de verkoop en service van Doosan machines in Nederland verzorgt.

De afgelopen vijf jaar heeft Doosan met de verkoop van draai- en freesmachines ook in Nederland een forse groei doorgemaakt. Doosan en Dormac werken er hard aan om dat succes verder in Europa uit te bouwen. Allereerst wordt de voorraad in Europa verder uitgebreid in zowel machines als onderdelen en ook worden er meer fabrieksmonteurs gestationeerd op de Europese vestiging. Daarnaast zijn er een aantal “Doosan Technology Centers” in diverse Europese landen geopend. Om aan de groeiende vraag uit de markt te kunnen voldoen wordt ook in Zuid-Korea volop geïnvesteerd in kennis en productiefaciliteiten. 25% van alle mensen houdt zich inmiddels bezig met research and development. “Al deze ontwikkelingen dragen bij aan een steeds sterker wordende positie in de wereld en specifiek op de Europese markt”, aldus Verschure.

Horizontale bewerkingscentra

Doosan en Dormac willen het succes ook naar het programma horizontale bewerkingscentra door kopiëren. Binnen drie jaar wil Dormac met de horizontale bewerkingscentra van Doosan tot de keyplayers in de markt behoren. Doosan biedt met de horizontale bewerkingscentra van de NHP-serie (high performance), de NHM-serie (heavy duty) en de kosteneffectieve serie HC II, moderne machines aan. Verschure: “Met de hoge betrouwbaarheid bieden we hoogwaardige bewerkingscapaciteit tegen een goede prijs en dat is waar de markt om vraagt.” Maar het hebben van de juiste machines is volgens hem niet voldoende. “Wie met horizontaal bewerken mee wil doen in het topsegment, moet op alle fronten een topprestatie leveren. Zowel Dormac als Doosan hebben daarvoor hun organisatie en kennis op orde. Spareparts liggen op voorraad, monteurs zijn opgeleid. We zijn financieel sterk en bieden met onze organisatie de ondersteuning die bedrijven daarbij verwachten, zodat eindafnemers verzekerd zijn van continuïteit in hun productie, ook op lange termijn. Dormac heeft zich daarin al als een stabiele partner bewezen.”

“Duits en Japans niet langer zaligmakend”

Doosan heeft al langere tijd horizontale machines in het programma, waarvan er in Nederland ook meerdere in bedrijf staan. “In Zuid-Korea, andere Aziatische landen en de Verenigde Staten zijn veel horizontale machines van Doosan operationeel. De Europese maakindustrie is echter meer gericht op horizontale bewerkingscentra van Duitse en Japanse makelij. Maar de markt verandert. Het gaat er tegenwoordig niet meer om het beste van het beste te hebben. En een machine die 25 jaar mee gaat loopt besturingstechnisch al snel achter op de nieuwste technologie. De technologische veranderingen in de verspaningstechnologie en automatisering gaan daarvoor veel te snel.

Speciale actie

Om de toegenomen afzet en groei te vieren en ter onderstreping van de Doosan kwaliteit in zowel machine als ondersteuning heeft Dormac een speciale actie voor de diverse “High-line” machines ontwikkeld. Tot het einde van dit jaar zullen de multitasking machines uit de MX en SMX-serie speciaal worden aangeboden inclusief verlengde garantie en onderhoudsabonnement. Ook de pendelfreesmachine model VCF850 en het vijfassig bewerkingscentrum model VC630 worden aantrekkelijk voor de diverse eindgebruikers in de markt gezet. Ten slotte wordt deze promotie ook gegeven voor de Twin Turret machines zoals de TT1800SY.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven